Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Līgatnes dabas takas aicina uz Kukaiņu nakti

Līgatnes dabas takas 17. jūlija vakarā aicina ikvienu dabas draugu uz Kukaiņu nakti, izbaudot iespēju iepazīt Gaujas Nacionālā parka zināmos un mazāk zināmus kukaiņus, un paskatīties uz tiem ar kukaiņu pētnieka acīm.

"Kad sabiezē krēsla, savas ballītes iesāk kukaiņi, un aktivizējas arī daudzi Līgatnes dabas taku iemītnieki. Pasākumu ievada daļā dosimies naksnīgā pastaigā pa Līgatnes dabas takām gida pavadībā un apraudzīsim tos, kuri naktī neguļ," stāsta Līgatnes dabas taku vadītāja Inta Lange.

Pēc saules rieta entomologs Voldemārs Spuņģis ar gaismas lamatu palīdzību atklās bagātīgo kukaiņu pasauli un viņu dzīves neredzamo pusi. Gaismas lamatas izmanto pētnieki, lai pievilinātu gan retus, gan biežāk sastopamus lidojošos kukaiņus.

Lielu daļu no Latvijā sastopamajām 13 000 kukaiņu sugām ikdienā ir grūti pamanīt, jo tās ir aktīvas pārsvarā naktīs. Taču saulei norietot un iestājoties tumsai, atklājas cita pasaule, jo no tuvējās apkārtnes uz gaismu steidz visādi kukaiņi – pūcītes, lācīši, sfingi un citi.

Pasākuma programma

  • 20:15 Dalībnieku pulcēšanās pie Līgatnes dabas taku informācijas centra
  • 20:30 Vakara pastaiga pa Līgatnes dabas takām gida pavadībā
  • 21:30 Ievads kukaiņu pasaulē (kukaiņu pētnieks Voldemārs Spuņģis)
  • 22:00 – 01:00 Kukaiņu gaismošana

Biļetes pieejamas tikai iepriekšpārdošanā www.bilesuserviss.lv. Pasākumā dalībnieku skaits ierobežots.

Publisko pasākumu apmeklējuma noteikumi patlaban paredz, ka šajā pasākumā var piedalīties tikai apmeklētāji, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, kuri ir pārslimojuši Covid-19 vai kuri ir ieguvuši negatīvu Covid-19 testa rezultātu.

Pasākumu kopā ar vecākiem var apmeklēt arī bērni līdz 12 gadu vecumam, kas nav vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19. Līdz 12 gadus veciem bērniem pirms pasākuma nav jāveic Covid-19 tests. Uz bērniem, kas sasnieguši 12 gadu vecumu, attiecas tie paši nosacījumi, kas uz pieaugušajiem.

Pie ieejas apmeklētājiem būs jāuzrāda ieejas biļete kopā ar derīgu personu apliecinošu dokumentu un Covid-19 sertifikātu. Ieejas biļete būs derīga tikai kopā ar sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Jaunumus par norisēm Līgatnes dabas takās, darba laiku un informāciju par šeit apskatāmajiem dzīvniekiem var uzzināt mājaslapā www.ligatnesdabastakas.lv un Facebook profilā: www.facebook.com/LigatnesDabasTakas/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko