Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Miljonārs un YouTube zvaigzne tiešraidē izmanto rasistiskus izteikumus

Zviedru YouTube zvaigzne PewDiePie (īstajā vārdā Fēlikss Šelbergs) , kurš, pateicoties savu video popularitātei, ir kļuvis par miljonāru, izpelnījies nosodījumu, jo interneta tiešraidē pateicis vārdu "nigger", kas ir rasistisks termins, kuru angļu valodā izmanto, lai apzīmētu tumšādainus cilvēkus.

PewDiePie, kurš, spēlējot video tiešraidē, izteica rasistisko terminu, kas angliski runājošajā pasaulē tiek uztverts visai asi, vēlāk, kā raksta BBC, izplatīja atvainošanas paziņojumu un sacīja: "Es to nedomāju sliktā nozīmē". 

Šī nav pirmā reize, kad gados jaunais miljonārs izpelnījies pārmetumus un nosodījumu pēc rasistiskiem jokiem. Šī gada sākumā viņš zaudēja ienesīgu līgumu ar multimediju gigantu Disney pēc tam, kad izplatīja video ar antisemīstisku simboliku, bet citā gadījumā tika izdzēsts no mikroblogošanas vietnes Twitter pēc tam, kad bija jokojies par teroristisko organizāciju Islāma valsts

Šelbergam ir 57 miljoni sekotāju video vietnē YouTube un tiek lēsts, ka pagājušā gada laikā nopelnīja vismaz 15 miljonus dolāru. 

precizēts PewDiePie īstais vārds

Top komentāri

ļuļa
ļ
un tad, kad tie paši nigeri no Black lives matter ar soctīkliem izplata aicinājumus iznīcināt baltos cilvēkus, tad ir OK, tas nav rasisms.
Dāvis
D
Rasistiskie izteikumi! Latvijā jau nupat pat čigāns nedrīkst ne teikt ne rakstīt. Mauka drīkst, sūds arī, tāda tā mūslaiku mode.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko