Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Servisa suņi – fotoizstādē

Līdz pat 1. novembrim tirdzniecības centrā Origo Rīgā apskatāma fotoizstāde Servisa suņi – darbā un atpūtā. To izveidojusi servisa suņu biedrība Teodors, kura atbalsta cilvēkus ar īpašām vajadzībām, veicinot servisa suņu kustības attīstību Latvijā.

Izstāde ikvienam interesentam sniedz ieskatu biedrības Teodors servisa suņu brīvdienās un misijā, parādot sabiedrībai, kāda ir patiesā nozīme šo apmācīto suņu darbam – viņi palīdz cilvēkiem ar invaliditāti veiksmīgi iekļauties sabiedrībā un līdzdarboties dažādās dzīves norisēs, mazina aizspriedumus un veicina plašāku dialogu starp dažādām sabiedrības grupām.

Sākotnēji izstāde tapa sadarbībā ar fotogrāfu Valteru Poļakovu, bet vēlāk tai tika pievienotas arī citu fotogrāfu bildes. Biedrības Teodors fotoizstāde ir skaists pierādījums tam, ka servisa suns ir laimīgs suns, kurš kopā ar savu saimnieku ir 24 stundas dienā. Un ne tikai strādā, pildot savu misiju, bet arī atpūšas un dara viens otru patiesi laimīgus.

Suņi asistenti palīdz cilvēkiem ar fiziskiem traucējumiem veikt ikdienišķus uzdevumus – saģērbties, pienest priekšmetus, atvērt durvis, ieslēgt/izslēgt gaismu u. c. Suņi pavadoņi strādā ar neredzīgiem un vājredzīgiem cilvēkiem, palīdzot patstāvīgi pārvietoties dažādās vidēs, izvairoties no ārvides šķēršļiem. Savukārt terapijas suņi jeb kanisterapijas suņi ir īpaši apmācīti, lai cilvēkiem ar dažādu invaliditāti palīdzētu uzlabot sociālās iemaņas, fizisko un emocionālo stāvokli. Suns darbojas kā motivators un komunikācijas objekts, kas atraisa un veicina cilvēka iekļaušanos un labsajūtu. Kanisterapiju var izmantot ne vien fiziskā rehabilitācijā, bet arī citos virzienos – pedagoģiskā un psiholoģiskā.

Šobrīd biedrībā Teodors ir apmācīti 11 servisa suņi, no kuriem 10 suņi pavadoņi kalpo cilvēkiem ar redzes traucējumiem un viens suns asistents ir palīgs cilvēkam ar kustību traucējumiem.

Starp citu, jau vairāk nekā gadu tirdzniecības centra Origo Ziedojumu sienā ir iespējams ziedot arī biedrības Teodors atbalstam. Savāktais finansējums tiek izlietots servisa suņu ārstniecībai un uzturēšanai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko