Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā -1 °C
Apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Zaķskābenes pavasara receptēs

Beidzot pavasaris patiešām ir klāt, un mūsu ēdienkarte kļūst arvien zaļāka. Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš Dienas lasītājiem piedāvā ēdienu receptes, kurās izmantoti martā pieejamie produkti, piemēram, zaķskābenes, kreses, kā arī pagrabā vēl saglabātais pērnā gada ķirbis, ko var pagatavot netradicionālā veidā. Pavārs teic, ka receptē minētās piena teļa gaļas vietā var izmantot liellopa fileju, bet «tad nebūs tā garša, kādu biju iedomājies».
Viņš iesaka eksperimentēt arī ar sīpolu ievārījumu - «tā garša pie gaļas ēdieniem ir neaprakstāma». Pamēģināsim - varbūt Lieldienās varam pārsteigt ciemiņus ar kaut ko negaidīti garšīgu, sakot - uzminiet, kas tas ir.

Cepta piena teļa fileja ar panētu brī sieru un sīpolu ievārījumu
Divām personām vajadzēs: 400 g piena teļa filejas (var izmantot liellopa fileju), 30 g olīveļļas steika cepšanai, 120 g Valmieras brī siera, 1 olu, 40 g rīvmaizes, 0,6 l eļļas cepšanai, 100 g sarkano sīpolu, 30 g sarkanvīna etiķa, 40 g cukura, sāli, piparus, 20 g krešu dekorēšanai
Teļa fileju attīra no cīpslām, sagriež porcijās, uzkaisa sāli, piparus. Uz sakarsētas grilpannas šķēles apcep no abām pusēm, tad cep krāsnī 200 grādos 6-7 min.
Sieru sagriež 60 gramu gabaliņos, panē olā un rīvmaizē. Eļļu uzkarsē un cep tajā sieru, kamēr gabaliņi zeltaini brūni. Kad gatavi, ņem laukā un liek uz salvetes.
Sarkanos sīpolus nomizo un plāni sagriež, cep pannā, kamēr mīksti, pievieno cukuru un sarkanvīna etiķi, sautē, kamēr šķidrums iztvaikojis.
Visu kārto uz šķīvja un dekorē ar kresēm.

Kazas siera un ķirbju parfē ar rudzu maizes un medus drupačām un zaķskābeņu mērci
Divām personām vajadzēs: 100 g kazas siera, 100 g ķirbja, 70 g rudzu maizes, 5 g ķimeņu, 1 timiāna zariņu, sāli, piparus, 5 g medus, 30 g zaķskābeņu, 40 g krešu, 30 g olīveļļas
Ķirbi nomizo un sagriež kubiņos, liek katlā un vāra, kamēr mīksts. Atdzesē un visu sablendē, līdz veidojas viendabīga masa.
Rudzu maizi sarīvē, pievieno sakapātas ķimenes, timiānu, olīveļļu, medu, samaisa un cep krāsnī 140 grādos, kamēr drupačas izkaltušas, uzvāra 70 g ūdens, uzlej tām un rūpīgi samaisa.
Zaķskābenes un kreses sablendē ar nedaudz ūdens, līdz veidojas viendabīga masa. Kārto uz šķīvja.


Maskarpones siera un ķirbju kūka ar dzērveņu ievārījumu
Astoņām personām vajadzēs: 200 g sablendēta ķirbja masas, 135 g pūdercukura, 60 ml saldā krējuma, 1 tējk. vaniļas cukura, 2 olas, 2 tējk. kukurūzas cietes, 360 g maskarpones siera, 300 g smilšu mīklas, dekorēšanai dzērveņu ievārījumu un piparmētru lapiņas
Sieru, pūdercukuru, vaniļas cukuru viegli saputo, tad pa vienai iejauc olas, pēc tam sablendētu ķirbi, tad kukurūzas cieti un kā pēdējo - saputotu saldo krējumu.
Formā ieklāj smilšu mīklu, cep 160 grādos aptuveni 30 min. Kad izcepusies, lej virsū sagatavoto masu un cep 160 grādos apmēram 40 min.
Dekorē ar dzērveņu ievārījumu un piparmētru lapiņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko