Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Visgaidītākā dāvana Ziemassvētkos - ģimeniskums un draudzība

Lielākā daļa cilvēku (67%) šogad par Ziemassvētku dāvanām tērēs mazāk nekā pērn, liecina aptauju portāla VisiDati.lv pētījuma rezultāti. Mazāk nekā trešdaļa no aptaujātajiem (28%) atzinuši, ka tērēs apmēram tikpat cik pagājušogad. Pavisam maza daļa (5%) Ziemassvētku dāvanu iegādei tērēs vairāk.

Kopumā dāvanas pirks aptuveni tikpat daudz iedzīvotāji cik pagājušogad, bet dāvanu iegādei tērēs mazāk. Salīdzinot ar pagājušo gadu, būtiski ir samazinājusies tā iedzīvotāju daļa, kas dāvanu iegādei tērēs lielas naudas summas, bet pieaudzis to cilvēku skaits, kas tērēs mazas naudas summas. Šogad tikai 20% atzinuši, ka dāvanu iegādei atvēlēs vairāk par 60 LVL. Salīdzinoši, pagājušā gadā šādu summu tērēja 36% cilvēku. Vairāk nekā puse aptaujāto šogad tērēs līdz 40 LVL. Turklāt 38% aptaujāto atzīst, ka tērēs tikai līdz 20 LVL. Pagājušā gadā šādu summu tērēja mazāk iedzīvotāju (25%).

Ģimeniskuma sajūta un draudzība Ziemassvētkos ir visgaidītākā dāvana. Jautājumā par to, ko šogad vēlētos saņemt dāvanā, gan vīriešiem, gan sievietēm visbiežāk sniegtā atbilde ir "Svētki kopā ar ģimeni un draugiem - tā ir labākā dāvana". No mantām visvairāk kārotās ir praktiska pielietojuma dāvanas (tehnika u.c.). Papildus praktiskām dāvanām, sievietes vēl labprāt vēlētos saņemt pašdarinātas lietas, ceļojumu vai abonementu kādam žurnālam. Vīrieši - simboliskas dāvanas (sveces, konfektes u.c.).

Daudzi cilvēki dāvanās gādās to, ko paši vēlētos arī sev. Visvairāk sniegtās atbildes par to, ko šogad dāvinās citiem sakrīt ar tām dāvanām, ko vēlētos saņemt paši.

Liela daļa cilvēku dāvanas iegādāsies pēdējā brīdī. Gandrīz puse aptaujāto (46%) par dāvanu iegādi rūpēsies tuvāk svētkiem. Ir arī tādi cilvēki (12% no aptaujātajiem) kas atzīst, ka īpaši neplānos, ko dāvināt - pirms svētkiem aizbrauks uz veikalu un uz vietas izdomās kādas dāvanas sagādāt. Par savlaicīgu dāvanu iegādāšanu šogad rūpējas 36% aptaujāto.

Neskatoties uz ekonomiskajām grūtībām, pārsvarā cilvēkiem ir pozitīva Ziemassvētku noskaņa. Lai gan šogad daudzi būs taupīgāki un dāvanas pieticīgākas, Ziemassvētkus svinēs gandrīz visi cilvēki. Tikai 8% aptaujāto vecumā no 18 līdz 55 gadiem atzinuši, ka Ziemassvētkus nesvinēs.

No visiem aptaujātajiem 34% šogad plāno apmeklēt Ziemassvētku dievkalpojumu, 44% neplāno, bet aptuveni katrs piektais aptaujas dalībnieks, vēl nav izdomājuši vai apmeklēs Ziemassvētku dievkalpojumu.

Aptauja tika veikta 2009. gadā no 1.decembra Līdz 5.decembrim un to veica aptauju portāls Visidati.lv. Interneta aptaujā kopā piedalījās 810 iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko