Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vientuļu tūristu Norvēģijā izglābj, pateicoties dūmu signāliem

Kanādiešu tūrists Norvēģijā pārgājiena laikā salauzis kāju un ticis izglābts trīs dienas vēlāk, pateicoties sūtītajiem dūmu signāliem. Diemžēl tūrista radītā uguns nodedzinājusi ne tikai puiša telti, bet arī daļu Hillesoy salas, atsaucoties uz izdevumu Nordlys, ziņo portāls news.com.au.

25 gadus vecais puisis nolēmis doties kempingot viens pats, diemžēl neņemot vērā, ka šajā salā nedarbojas mobilo telefonu tīkla pārklājums. Pēc tam, kad puisis kritienā salauzis kāju un trīs dienas pavadījis, nesekmīgi gaidot glābiņu, viņš nolēmis uzmanību sev pievērst ar ugunskura dūmiem.

“Viņš trīs dienas gaidīja, lai kāds viņu atklātu, taču trešajā dienā saprata, ka viņam pašam ir kaut kas jādara lietas labā,” situāciju komentēja policijas pārstāvis Jorans Bugge.

Puisis visbeidzot ticis izglābts pagājušajā ceturtdienā pēc tam, kad ar radīto uguns liesmu sūtījis dūmu signālus un izraisījis ugunsgrēku. Puiša radītā ugunsgrēka dzēšanā vēlāk bija spiesti iesaistīties divi armijas helikopteri un 20 ugunsdzēsēji, lai savaldītu postošo uguni. Lai arī šādas ugunsnelaimes izraisīšana esot pretlikumīga, policija pret kanādieti šajā gadījumā nevērsīšoties, norādīja J.Bugge.

Puisis ticis nogādāts Tromsē slimnīcā ar vidēji smagām traumām, ziņoja izdevums The Local.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tikpat talantīgs Lesijas līdzinieks

Gudri, uz cilvēku orientēti, runājoši, strādīgi un neuzbāzīgi kompanjoni – tā par gludspalvainajiem kollijiem saka Olga Duduša.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko