Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vecrīgā liels skaits interesentu piedalās Šerloka Holmsa jubilejas svinībās

Neskatoties uz drēgno laiku, šodien Doma laukumā lielā skaitā kā pieaugušie, tā arī bērni pulcējas, lai jau otro gadu Rīgā svinētu slavenā izmeklētāja Šerloka Holmsa dzimšanas dienu, novēroja aģentūra LETA.

Pasākuma dalībnieku vidū ir gan kungi, kuri ietērpušies izmeklētāja Šerloka Holmsa apģērbā, ieskaitot viņam raksturīgo cepuri un pīpi, gan arī kungi, kuri līdzinās profesoram Moriarti, doktoram Vatsonam un citiem rakstnieka Artura Konana Doila radīto darbu par Holmsu varoņiem.

Tāpat kā vīrieši centušies pēc iespējas kļūt līdzīgāki Holmsam un citiem varoņiem, arī sievietes lūkojušas piemeklēt attiecīgā laika apģērbus, lai pārtaptu par lēdijām.

Šerloka Holmsa dzimšanas dienas pasākums Doma laukumā pulcē lielu skaitu krievvalodīgos cilvēkus, kuri steidz ne tikai nofotografēt, bet arī nofilmēt notiekošo. Lielu cilvēku interesi izraisa arī Doma laukuma tuvumā esošā nelielā Jauniela, kurā lielā skaitā pulcējas cilvēki un fotografējas pie dažādām ēkām.

Jau ziņots, ka no 1979.gada līdz 1986.gadam Rīgā notika režisora Igora Masleņņikova filmas "Šerloka Holmsa un daktera Vatsona piedzīvojumi" uzņemšana, kurā mazās Vecrīgas ieliņas ļoti veiksmīgi pārtapa par Londonas Beikerstrītu.

Šerloka Holmsa dzimšanas svinības Doma laukumā turpināsies līdz vakaram un to laikā notiks gan angļu sugu suņu parāde, gan tējas baudīšana kopā ar misiss Hadsoni, gan arī kinoskate - filmu par Šerloku Holmsu retrospektīva. Tāpat sarīkojums papildināts ar muzikāliem priekšnesumiem.

Kā norāda pasākuma rīkotāji, Rīga ir vienīgā pilsēta pasaulē, kur svin Šerloka Holmsa dzimšanas dienu. Šādas svinības netiek rīkotas pat Londonā.

Šerloks Holmss - britu rakstnieka Artura Konana Doila radīts tēls - ir viens no populārākajiem literatūras varoņiem pasaulē. Viņš strādā kā privātdetektīvs Londonā 19.gadsimta beigās un 20.gadsimta sākumā.

Specifiskais Šerloka Holmsa tēlam ir viņa darba metode, kas ir balstīta uz detaļu ievērošanu un loģisku secinājumu izdarīšanu, tā saucamo dedukcijas metodi. Šerloks Holmss līdz mūsdienām ir saglabājies kā simbols analītiski racionālai domāšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko