Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Valentīndienā vārda svētkus svinēs 2848 Valentīni

Šogad Valentīna dienā 14.februārī vārda dienu svinēs kopskaitā 2848 Valentīni, no kuriem 2775 dzīvo Latvijā, bet 73 savu dzīvesvietu reģistrējuši ārzemēs, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) apkopotie Iedzīvotāju reģistra dati.

Visvairāk Valentīnu dzīvo Rīgā un tās apkaimē, kā arī Daugavpilī. Savukārt visretāk šis vārds ir izplatīts Ventspils un Kuldīgas apkaimē.

73 no Iedzīvotāju reģistrā iekļautajiem Valentīniem savu pastāvīgo dzīvesvietu ir reģistrējuši ārzemēs – visvairāk Lielbritānijā, Amerikas Savienotajās Valstīs un Īrijā.

Pēc PMLP mājaslapā publicētā Gunnara Treimaņa personvārdu raksturojuma, Valentīnus iedala divos tipos. Pirmais no tiem ir vīrišķīgs, intelektuāls, ar skepsi un skaudrumu apveltīts. Iznesīgs un modes vergs. Viņu vidū ir labi ķirurgi, aktieri, dabas pētnieki. Savukārt otrā tipa Valentīnu plosot kompleksi, viņš nemāk atrast kontaktu ar cilvēkiem, kaut arī uzskatos ir principiāls un godīgs.

Vēl vārda dienu nākamnedēļ svin 5387 Zanes, 548 Melitas, 456 Maldas, 397 Olafi, 380 Kintijas, 278 Donati, 275 Aloizi, 216 Alvili, 124 Džuljetas, 93 Zuzannas, 55 Konstances, kā arī 16 Koras un 21 Olavs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko