Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tapis valsts svētkiem veltīts videodzejolis Latvijai 99! Dzimšanas dienas

Lai sveiktu iedzīvotājus Latvijas valsts 99.dzimšanas dienā, tapis minūti garš videodzejolis, kurā dokumentēti dažāda vecuma, profesiju un interešu cilvēki viņu dzimšanas dienās, aģentūru LETA informēja valsts simtgades biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare.

Operatora Aleksandra Okonova un fotogrāfa Ģirta Raģeļa apkopotie dokumentālie kadri savīti ar Edgara Šubrovska dzejoli par dzimšanas dienām, ko ierunājusi Ilga Reizniece. Apsveikums skatāms Latvijas Televīzijas (LTV) ēterā un video lietotnes Youtube valsts simtgades biroja kanālā.

Apsveikumā redzama deviņgadnieces bērnu ballīte, arhitekts, kurš nesvin dzimšanas dienu, aktrise, kurai svētki aizrit uz skatuves, savulaik represēta vīra un sievas sirsnīgs prieks par vēl vienu kopīgu dzimšanas dienu, ceļotājas saimes galds, divdesmitgadnieces dzīres bārā un mākslinieka apaļa jubileja dabas ainavā.

"Reizēm dzimšanas diena iekrīt grūtībās vai skumjās, tad var ļauties svinēt nevis ar publiskām gavilēm, bet ar savpatību, siltumu, cilvēkiem un skatieniem. Reizēm dzimšanas diena sakrīt ar lieliem priekiem, drūzmu un uguņošanu. Tajos brīžos līksme un dziesmas skan tālu. Te ir brīvība būt tam, kas esi, justies pašam un būt pašam, jo mums ir brīvība. Valstij, ko svinam ir vēl viens brīvības gads. Caur dzejoli un dzimšanas dienu dokumentālajiem kadriem radīts dzimšanas dienu stāsts, jo katra mūsu dzimšanas diena ir arī Latvijas dzimšanas diena. Lai kādi mēs būtu - dzirkstoši vai skumji, pilsoņi vai ne tik pilsoņi, jauni vai jau padzīvojuši, skumji vai priecīgi - visi esam te, Latvijas kopienā," sacījusi apsveikuma idejas autore Eva Johansone.

Video apsveikumu sērija un videodzejolis tapis ar Kultūra ministrijas un LTV atbalstu.

Top komentāri

nožēlojami
n
Ja šis tiek uzskatīts par "dzejoli", tad - bez komentāriem...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko