Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šodien modes festivāla Riga Fashion Mood otrā diena

Šodien plkst 19.00 galvaspilsētas radošajā kvartālā Tabakas fabrika norisināsies otrā festivāla Riga Fashion Mood diena. Tajā savās jaunākās pret-a-porter kolekcijas izrādīs par Latvijas modes klasiķiem atzītie modes dizaineri un  zīmoli - Žanete Auziņa, Baiba Ripa un Aleksandrs Pavlovs, Krievijas tirgu iekarojusī Irina  Košakova un strauju popularitāti ieguvušais zīmols Cinnamons

Cinnamons
Aktuālā prêt-a-porter trikotāžas kolekcija "Je ne veux pas travailler…" (Es nevēlos strādāt…) ir perfekta mazās parīzes – Rīgas dāmām. Tā veidota no kvalitatīva materiāla: viskoze lux, kas ir adaptēta ikdienas valkāšanai, Kā parasti, tīras, nolasāmas formas, bet šoreiz ir atkāpe no tik mīļā melnā – viss ir krāsains un dzīvespriecīgs, gluži kā franču saldās klasikas dziesmiņā, kas ir ne vien kolekcijas nosaukuma pamatā, bet arī atbalsta Cinnamons filozofiju – femme, femme - ļoti sievišķīga sieviete.

Aleksandrs Pavlovs
Zīmola Alexander Pavlov kolekcijas apvij šarms un elegance. Pavasara/vasaras kolekcijas „Slāpes” apģērbiem piemīt ģeometrisks, vilinošs un konstruktīvs dizains. Kolekcijas tērpu valkātāja ir mūsdienīga un eleganta sieviete kustībā. Kolekcija radīta no dabīgā lina. Strīpainas kleitas, saules svārki, stilīgi topi un bikšu svārki burtiski iečukst par romantiskiem vakariem pie Rīgas līča, savukārt mierīgas krāsas un askētiskais griezums ļauj justies burvīgai šajos tērpos arī ofisā. Kolekcijas tērpi var kalpot gan kā slāpju remdētāji vai radītāji.

Baiba Ripa
Zīmola Baiba Ripa rudens/ziema 2012/2013 kolekcijas intereses objekts ir trikotāžas īpatnība - adīta apģērba tiekšanās pieņemt valkātāja formu, kur galējais siluets rodas kā abu sadarbības rezultāts. Tās ir principiāli citas attiecības, kas nepastāv auduma apģērbiem un pat veļai. Kolekcijas modeļiem ir idejiski pretējs raksturs: vieni veidoti, pretojoties adījuma dabiskajai plastikai, otri – pilnībā tai pakļaujoties. Blīvas formas noturīgus roku adījumus un tamborējumus no raupja vērpuma aitas vilnas kontrastējoši papildina plastiski mohēras, kašmira, zīda un jaukta kašmira dziju izstrādājumi. Krāsu ziņā īpaša vieta atvēlēta dzeltenajam un tirkīzzilajam pretstatā pelēkajam, tumši zilajam un smalkajam sauso jasmīnu tonim.

Irina Košakova
Zīmola rudens-ziema 2012-2013 kolekcija veltīta patiesas sievietes tēlam. Irina Košakova  kolekcijas apģērbā apvienojusi ērtumu, siltumu un eleganci, radot apģērbus no kašmira, zīda, angoras, kā arī slīpētas vilnas, kura pievieno ražojumam bezsvara stāvokli un mīkstumu. Katrā kolekcijas apģērbā Irina Košakova vēlējas ienest maksimumu komforta, siltuma, kā arī sieviešķīguma. Dizaineres izvēle ir elegantas kleitas, mīkstas un ērtas, kuras viegli saskaņojamas ar jebkuriem apaviem. Muzikālā kompozīcija tikusi radīta speciāli šās kolekcijas skatei. Tas tapis kā mūziķu grupas radošais kopdarbs, kur vienā veselā apkopoja Agris Tilks.

Leny Tomy Factory
Bērnu apģērbu zīmols Leny Tomy Factory ir dibināts 2008. gadā un tā radītājas ir Liene Andersone un Krista Preisa. Pavasara/vasaras 2012 kolekcijas Bluebird (Zilais putns) iedvesmas avots ir latviešu dziesma par Zilo putniņu - sajūtas kas pārņem, redzot bērnus bezrūpīgus un dzīvespriecîgus, ar mirdzumu acīs un prieku par ikdienas sīkumiem. Kolekciju raksturo tirkīzzili, abolzaļi, persiko rozā un putukrējuma toņi, kas izceļ tilla un mežģīņu vieglumu vienmēr aktuālājās un greznajās meiteņu kleitās un svārkos, kā arī klasiski tumšzilie un baltie jūrnieku tēmas akcenti, kas ietveri zēnu tērpos.

Žanete Auziņa

Žanete Auziņas rokraksts balstīts uz krāsas, tekstūras un formas sintēzi, iegūstot nepieciešamo kodu mākslinieciskas fantāzijas un mūsdienīga un praktiska pielietojuma apvienošanai, vienlaikus panākot ērtumu valkājot un stila neatkārtojamību. Žanetes Auziņas, modes mākslinieces, mērķis ir radīt apģērbu, kas piemērots ikvienai dzīves situācijai, atstājot nepieciešamo pamatu kombinēšanai un radot iespējas pilnībā pārveidot tērpa noskaņu un efektu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko