Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Rotājumi eglītei jāizvēlas gluži kā tērps ballei

Ziemassvētku noskaņa daudzviet sākas ar pirmo rotājumu ievietošanu svētku egles zaros. Viena no lielākajām eglīšu rotājumu kolekcijām Latvijā pieder māksliniecei Inārai Liepai, bet viņas meita Santa Liepa mērķtiecīgi veido pati savu kolekciju, ik gadu Ziemassvētkos nopērkot kādu rotājumu. "Tas - vēsturei, lai ir liecība par šī laika modes tendencēm," smejas S. Liepa.

"Rotājumi eglītei jāizvēlas gluži kā tērps ballei," domā I. Liepa. Ir simtiem veidu un variantu, kā egli uzpost. Māksliniece novērojusi, ka ir atšķirīgas tendences, kā notiek gatavošanās svētkiem. Viena tendence ir, ka eglīte tiek nopirkta jau ar visiem rotājumiem. (Tādu var arī pasūtīt dizaineriem). Otra tendence - katrs pats izvēlas rotājumus, kādi viņam tīk. Nereti rotājumi tiek pašrocīgi gatavoti, izmantojot dabīgos materiālus - kaltētus ziedus un augļus, piemēram. Dekorēšanas process daudzās mājās mēdz būt kā īpašs svētku ieskaņas rituāls.

Domājot par dekorācijām eglei, vispirms jānovērtē vide, kurā eglīte atradīsies. Ideālā variantā interjeram jāsaskan ar egles rotājumiem, jo dekorācijai, kas telpā atradīsies gandrīz mēnesi, jāsagādā prieks un estētisks baudījums, harmoniski iekļaujoties stilā.

Vai eglīšu rotājums var būt dāvana? "Ja lietai ir skaists dizains, tā var būt dāvana, bet jāzina mazliet par cilvēku, kam dāvina. Jāpadomā vai būs vieta, kur rotu eksponēt. Vienu mantiņu eglītē, ja tā rotāta citā stilā, neiekārsi, bet vienu krāšņu eglītes bumbu var eksponēt, ieliekot glāzē vai vāzē, ar to var dekorēt arī plauktu vai uzkārt loga rokturim," iesaka I. Liepa un uzsver, "Ziemassvētku noskaņai ir trīs atslēgas vārdi - prieks, greznība un drošība."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko