Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Piedāvās trauku līniju ar Latvijā radīta dekora autordarbiem

Noslēdzies SIA Arkolat un Latvijas dizaineru savienības rīkotais dekoru konkurss "Saulgrieži". Konkursam tika pieteikti 100 Latvijas dizaineru, mākslinieku un mākslas skolu audzēkņu autordarbi - unikāli dekori dekola, gleznojuma vai gravējuma tehnikā uz stikla, keramikas vai porcelāna izstrādājumiem.

Galvenie vērtēšanas kritēriji bija oriģinalitāte, mākslinieciskā kvalitāte, atbilstība ražošanas iespējām un pircēju pieprasījuma prognoze.Pirmās vietas ieguvēja ir stikla māksliniece Aija Klintsone ar "Open up" glāžu komplektu "Līnijas svētkiem". Otrā vieta - grafiķei Ērikai Mālderei par darbu "Balta kaza". Trešā vieta tika piešķirta dizaineres Baibas Nastevičas darbam "Klājam galdu".Savukārt, nominācijā "Mana neparastā egle", kas ir Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta organizētā festivāla "Rīgas Ziemassvētku egļu ceļš" pilotprojekta tēma, balva tiek piešķirta dizainerei Inesei Līnei par kolekciju: Rūtainā egle, Svētki mežā un Nerātnie eņģeļi.Labākie no iesniegtajiem darbiem tiks realizēti materiālā un izstādīti visos RITO veikalos, kā arī galerijā "Mākslas Banka" Rīgā, Jauniela 14, kur 13.decembrī izstādes atvēršanas svētkos notiks arī laureātu apbalvošana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Garšvielas konservēšanai

Pagājušajā reizē stāstīju par vistradicionālākajām konservēšanas garšvielām – pipariem un lauru lapām. Tagad turpināšu par pārējām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko