Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pie kā noved mazkustīgs dzīvesveids?

Dienā vismaz astoņas stundas pavadi pie datora, jo darbs tāds? Brīvajā laikā viena no tīkamākajām atpūtas formām – TV, seriāli un jaunākās filmas? Katru nedēļu apsolies, ka beidzot iesi uz sporta klubu vai arī uzsāksi vingrot mājās pati, bet viss tā arī paliek solījumu stadijā? Kā mazkustīgais dzīvesveids patiesībā ietekmē tavu veselību, jautājam fizioterapeitei un masierei Rigondai Siliņai no Veselības centra 11.****

Kamēr esam jauni, tikmēr jau vēl nekas. Var strādāt sēdošu darbu bez lielām sūdzībām. Bet ar gadiem parādās pirmās diskomforta pazīmes. Sāpes krustos, mugurā, saspringta plecu daļa, aptaukošanās, sekla elpošana, zemas darba un koncentrēšanās spējas…

Interesanti, ka mazkustīgs dzīvesveids iet roku rokā arī ar nomāktu un depresīvu noskaņojumu. Jo vairāk kustību savam organismam nodrošini, jo vairāk laimes hormonu izstrādā tavs ķermenis. Uzlabojas garastāvoklis, samazinās emocionālā spriedze, ķermenis nav stīvs sasprindzis. Cilvēki, kas regulāri nodarbojas ar fitnesu mazāk cieš arī no kuņģa, plaušu un elpceļu slimībām. Viņiem ir arī noturīgāka imunitāte.

Ko darīt jau tagad, ja ciet ar kādu no diskomfortu izraisošajām kaitēm?

Atbilde ir tikai viena – palielini savu fizisko slodzi. Nevēlies doties uz sporta klubu? Vingro pati! Skrien, skrituļo, jogo, nūjo, brauc ar velosipēdu. Ja arī uz pašas organizētām aktivitātēm nespēj saņemties, laiku pa laikam palutini sevi ar kādām masāžām. Ideālā gadījumā – reizi nedēļā. Vispārējā ķermeņa masāža tiek saukta arī par pasīvo vingrošanu, kad organismā tiek izkustināti visi sasprindzinātie muskuļi. Tāpat organisms atbrīvojas arī no emocionālās spriedzes, iekšējās trauksmes, stresa un slikta noskaņojuma.

Papildus bonuss – pēc vingrošanas vienmēr sajutīsi emocionālu pacēlumu. Palielināsies darba spējas un uzlabosies ādas veselības stāvoklis.

Zini, ja tava darba diena aizrit astoņas stundas pie datora, tām pretī tava veselība prasa vismaz 30 minūtes laika aktīvu kustību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko