Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Pēc āboliem zobiem prasās piens vai siers

"Šobrīd ir ābolu sezona un daudzi cilvēki šai laikā sūdzas par jūtīgiem zobiem. Lai aizsargātu zobu emalju, kuru ietekmē ābolos esošais skābju daudzums, pēc ābolu ēšanas iesaku uzdzert nedaudz piena vai uzkost gabaliņu siera," pieredzē dalās Dr. Alēna Butkēviča, kura šogad tika atzīta par desmitgades labāko Latvijas zobārsti.

Šis padoms par pienu un sieru vasarā ir vienlīdz aktuāls ne tikai pēc ābolu ēšanas, bet arī lietojot uzturā plūmes, vīnogas, kā arī citas pašmāju ogas, piemēram jāņogas un upenes.

"Zobi justos vēl labāk, ja pēc katras ābolu vai ogu ēšanas tie tiktu iztīrīti ar floru saturošu zobu pastu, taču šāda iespēja ne vienmēr ir pieejama. Vēl kā alternatīva var būt cukuru nesaturošā košļājamā gumiju ar ksilitolu," skaidro pazīstamā zobārste.

"Latviešiem vajadzētu vasarā dzīvot kā francūžiem, kuri vienmēr augļus un ogas pasniedz kopā ar sieru, iespējams arī tāpēc, lai nedarītu pāri zobiem un mazinātu nepatīkamo sajūtu mutē," smejot atzīst Dr. Alēna Butkēviča, vienlaicīgi pieļaujot, ka varbūt tieši šīs tradīcijas dēļ viņas pacientiem no Francijas ir daudz veselāki zobi.

Dr. Alēnai Butkēvičai 2011.gada 14.aprīlī tika piešķirts tituls "Labākais zobārsts 2001-2010" Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko