Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pārspēts rekords! Šogad lielākais ķirbis ir 124 kilogramus smags!

Šā gada lielākais ķirbis vairāk nekā divas reizes pārsniedz pagājušā gada rekordistu, savukārt pieejamā informācija vēsta, ka iepriekš Latvijas vislielākie ķirbji svēruši tikai nedaudz virs 100 kilogramiem.
"Maxima Latvija" ir noskaidrojusi šī gada lielāko ķirbi - tas pārspējis visu iepriekšējo gadu rekordus, jo dārzeņa svars sasniedz 124 kilogramus, bet vidējais apkārtmērs - 246 centimetrus. Lielā oga augusi Rēzeknes novada Lūznavas pagasta Veczosnā saimnieces Aleksandras Krūmiņas uzraudzībā.

Otrajā vietā šogad ierindojās Liepājā augušais ķirbis. Tā svars ir 74 kilogrami, bet vidējais apkārtmērs (saskaitot garumu un platumu un sadalot ar divi) ir 210 centimetri. Šo oranžo "ogu" izaudzējis Jānis Stulpa, kurš čempionāta finālā iekļuva ar diviem ķirbjiem.

Trešajā vietā ierindojās tieši tikpat smags ķirbis kā otrās vietas "oga", taču tā vidējais apkārtmērs ir nedaudz mazāks - 199 centimetru. Šis ķirbis audzis Rīgā Dinas Kārkliņas dārzā.

Latvijas lielākā ķirbja noteikšanā "Maxima Latvija" palīdzēja spēkavīrs Agris Kazeļņiks, kurš nenoguris cēla lielos dārzeņus uz svariem un kopā ar "ZOO atbalsta biedrības" priekšsēdētāju Ingmāru Līdaku veica mērīšanu.

Lielos ķirbjus rekordistus paredzēts izbarot Rīgas Zooloģiskā dārzā dzīvojošajiem degunlāčiem.

Kopumā konkursam mēneša laikā tika pieteikti 64 ķirbji no visas Latvijas, tostarp Rēzeknes, Madonas, Liepājas, Valmieras, Preiļu, Rīgas u.c. rajoniem.

Ikgadējais čempionāts "Latvijas lielākais ķirbis" šogad norisinājās jau ceturto reizi, tādējādi popularizējot Latvijas dārzeņu augstvērtīgās īpašības. Pērn čempiona titulu ieguva Jānis Kalvāns no Rīgas rajona Piņķiem ar ķirbi, kura apkārtmērs bija 2 metri un 14 centimetri, bet svars - 61,05 kilogrami.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko