Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Otro gadu pēc kārtas Rīgā rīkos Mājsaimnieču olimpiādi

2. martā Rīgā jau otro gadu pēc kārtas notiks Mājsaimnieču olimpiāde, kurā, pārbaudot sieviešu radošumu, prasmes mājas darbu veikšanā un erudīciju, tiks noteikta galvenā titula - Bīstamā mājsaimniece - ieguvēja.

Olimpiādes dalībnieces, kuru prasmes pārbaudīs tirdzniecības centrā Spice Home no plkst.12.00, tiks aicinātas izpildīt septiņus jautrus, ar mājsaimniecību un ģimeni saistītus uzdevumus, piemēram, hokeja somas sakārtošanu, virtuves tehnikas iekārtas salikšanu un citus.

Titula Bīstamā mājsaimniece ieguvēja tiks noteikta izlozes kārtībā. Desmit citu nomināciju un vērtīgu balvu ieguvējas noteiks olimpiādes žūrija, kuras sastāvā ir aktrise Ieva Eklone, raidījuma Māmiņu klubs vadītāja Kristīne Virsnīte, gastroenterologs Hosams Abu Meri, pavārs Rihards Kalniņš-Frīdenbergs, etiķetes eksperte Aija Strautmane un Spice direktore Iveta Lāce. Pieteikties olimpiādei var portālā www.maminuklubs.lv.

Olimpiādē piedalīsies vairāk nekā 150 dalībnieces no visas Latvijas, informēja pasākuma organizatori. Lai radītu īpašu pasākuma gaisotni un pretendētu uz stilīgākās un sievišķīgākās mājsaimnieces tituliem, dalībnieces tiek aicinātas pārsteigt ar savu „bīstamās mājsaimnieces” tēlu.

Pēc olimpiādes apbalvošanas ceremonijas sacīkšu dalībniecēm uzstāsies mūziķis Andris Ērglis. Pasākumu savukārt vadīs TV dīva Anna Rozīte.

„Mūsdienās sievietes, tāpat kā vīrieši, veido veiksmīgu karjeru, bet neviens sievietes pienākumu sarakstā nav atcēlis mājas darbus, bērnu audzināšanu un ēst gatavošanu. Būt mājsaimniecei ir ne mazāk sarežģīts, laikietilpīgs un absolūti svarīgs darbs, kas nav vienkārši uz pilnu slodzi, bet gan 24 stundas diennaktī. Tāpēc es noņemu cepuri to sieviešu priekšā, kuras ir lieliskas mājsaimnieces ar lielo burtu un dara savus ikdienas pienākumus ar prieku, no visas sirds, rada mājās mīlestības pilnu gaisotni, neaizmirstot par sevi,“ atzina A.Rozīte, norādot, ka mājsaimnieces profesija netiek pienācīgi novērtēta un ir aplausu vērta.

Olimpiādes žūrijas loceklis gastroenterologs Hosams Abu Meri Latvijas  mājsaimniecēs saskata lielu spēku: „Esmu novērojis, ka Latvijā ir daudz stipru sieviešu, kuras spēj gan vienas pašas audzināt savus bērnus, gan sasniegt panākumus karjerā. Viņas paspēj visu – nodoties ģimenes dzīvei, izdarīt sadzīves darbus un būt skaistas un aktīvas ārpus mājām. Mājsaimnieču olimpiādē vēlos ieraudzīt nevis sieviešu – karjeristu pusi, bet viņu darbīgo, čaklo, māju un ģimeni mīlošo personību.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko