Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Noskaidroti ielūgumu ieguvēji uz Latvijas Radio kora grupas avangarda koncertu

Seko Diena.lv sociālajos tīklos Twitter, Draugiem.lv un Facebook, iesaki šo ziņu un laimē vērtīgas balvas!Konkursā divus ielūgumus uz Latvijas Radio kora grupas koncertu Avangarda elektriskā balss, kas notiks 18.martā plkst.19 Mūzikas namā Daile, ieguvuši Annija Lagzdiņa, Amanda Medne un Jānis Kalns. Ar uzvarētājiem sazināsimies personīgi!


Latvijas Radio koris un diriģents Kaspars Putniņš šajā sezonā atgriežas pie elektroakustiskās mūzikas meistaru opusiem un koncertuzvedumā Avangarda elektriskā balss piedāvā iespēju vēlreiz izbaudīt unikāli veidoto, dinamiski un saturiski aizrautīgo Londonā dzīvojošā elektroniskās mūzikas lielmeistara, argentīnieša Alehandro Vinjao meistardabu Greed (Alkatība). Šoreiz apjomīgais opuss ap sevi pulcējis ne mazāk zīmīgu 20. gadsimta modernistu veikumu. Itāļa Lučāno Berio A-ronne ar Edoardo Sangvineti tekstu, paša Berio vārdiem runājot, ir "klausāmais teātris", turpretī grieķu komponista un arhitekta Janna Ksenaka apjomīgo kompozīciju Nuits ar šumeru un seno persiešu tekstu drupām rosinājušas politiskās apspiestības un nebrīves idejas.

Visi trīs lieldarbi komponēti 12 balsīm un elektronikai, un katrs sev raksturīgā veidā tie atklāj  indivīda un mūsdienu pasaules sarežģīto attiecību dinamiku. Alkatība, egoisms, varaskāre visos laikos bijusi gan katras personības, gan arī visas cilvēces universāla problēma, tomēr šo neglaimojošo īpašību raisītie konflikti katrā laikmetā izpaudušies atšķirīgi. Trīs minētie kungi – Berio, Ksenakis un Vinjao – mūsdienu problēmsituācijas atklāj spilgti teatrālā, bieži asprātīgā un pat rotaļīgā formā, kur netrūkst ne humora un dramatisma, ne arī muzikālu krāsu un faktūru daiļuma.

"Koncerta programmā ir trīs izcilu mūsdienu komponistu – Lučāno Berio (Luciano Berio), Jannis Ksenakis (Iannis Xenakis) un Alehandro Vinjao (Alejandro Viñao) –  skaņdarbi balsīm un elektronikai, kuri katrs savā veidā stāsta par indivīda un pasaules sarežģīto attiecību dinamiku mūsdienās. Minētie trīs autori mūsdienu problēmsituācijas atklāj spilgtā, teatrālā, bieži arī asprātīgā, pat rotaļīgā formā, kurā netrūkst humora, dramatisma un muzikālu krāsu un faktūru skaistuma," paudis diriģents Kaspars Putniņš.

Koncertā piedalīsies Latvijas Radio kora grupa diriģenta Kaspara Putniņa vadībā. Koncerta režisore Zane Kreicberga un gaismu mākslinieks - Egils Kupčs.

Biļetes uz koncertu iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs un mājaslapā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko