Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

Neimane: Labāk augli vai dārzeni apēst, nekā spiest no tā sulu

Grēks dzert paku sulas no lielveikalu plauktiem, ja pašu pagrabā vēl ir āboli, ķirbji, burkāni, kāposti un citi dārzeņi. Jautājām veselības ekspertiem – cik veselīgas ir svaigi spiestas dārzeņu un augļu sulas? Vai svaigi spiestas sulas ir veselīgākas par pašu augļu un dārzeņu ēšanu?Tās ir veselīgas un kaitīgas vienlaikus, saka gastroenterologs Anatolijs Danilāns.

Svaigi spiestas sulas kļūst kaitīgas, ja cilvēks sāk «spiest uz sulu dzeršanu», ja aizraujas ar sulu kūrēm, tad ķermenis cieš no vienpusīga «ēdiena». Dietoloģe Lolita Neimane svaigi spiestas sulas savā uzturā lieto reti un arī citiem iesaka labāk dārzeni vai augli nograuzt, nekā izspiest no tā sulu, jo biezumos, kas paliek pāri pēc izspiešanas, ir liels labums – tas ir šķiedrvielu avots. Sulās šķiedrvielu nav, vienisprātis aptaujātie veselības eksperti.Viena no populārākajām svaigi spiestajām sulām ir burkānu. Burkāns ir bagāts A vitamīna avots. Tajā ir arī K, E, D, C, un B vitamīni. «Ja izvēlamies burkānus spiest, nevis grauzt, tad ieteicams būtu apēst arī biezumus, kas paliek pāri pēc sulas izspiešanas,» iesaka eksperti. Tomēr, ja ar burkāniem gribam uzņemt beta karotīnu, tad daudz vērtīgāk ir, ja dārzeņus nevis graužam vai spiežam, bet apcepam, tad organisms labāk uzsūc šīs labās vielas, iesaka uztura zinātnieks Viesturs Rozenbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko