Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lieldienu svinības Brīvdabas muzejā

Pirmajās un Otrajās Lieldienās, svētdien 31. martā un pirmdien 1. aprīlī, Brīvdabas muzejs aicina uz ikgadējām svinībām visai ģimenei ar folkloras kopu priekšnesumiem, rotaļām, olu kaujām, radošajām darbnīcām un citām izdarībām.

Brīvdabas muzeja Lieldienu programmā apvienotas kristīgās un tradicionālās kultūras vērtības. Galvenās aktivitātes notiks Kurzemes zvejniekciema pļavā, Gadatirgus laukumā pie lielajām šūpolēm un Kurzemes sētā.

31. martā plkst. 10.00 Usmas baznīcā notiks Lieldienu dievkalpojums un koncerts ar solistes Madaras Dziedātājas līdzdalību.

Abās pasākuma dienās no plkst. 11.00 līdz plkst.16.00 dažādās vietās muzeja teritorijā apmeklētājus gaida Lieldienu šūpoles, rotaļas ar folkloras kopām Zvīgzna, Kokle, Ciguzis, Krulla un Medeņu ģimeni. Pasākumā piedalīsies Brīvdabas muzeja amatnieki – tāsiķis Zvirbuļu Pēteris, kokamatnieks Ivars Kalniņš, pinēja Inta Lūse un kalēju darbnīca Viļņa Vincēviča vadībā. Senās spēles rādīs un vadīs meistars Aldonis Baldiņš.

Gadatirgus laukumā būs amatnieku un našķu tirdziņš. Kurzemes zvejniekciema pļaviņā notiks olu krāsošana un vārīšana, olu ripināšana un ēšana. Kurzemes sētā un Lurķos norisināsies radošās darbnīcas bērniem. Pasākuma laikā tiks piedāvāta iespēja vizināties zirga vai ponija mugurā un apciemot kazlēnu un trušu aploku, informēja muzeja pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko