Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvieša ieraksts Twitter 10 gadu jubilejas zīmīgo tvītu izlasē

Mikroblogošanas vietne Twitter atzīmē 10. dibināšanas gadadienu ar video, kurā atskatās uz zīmīgākajiem tvītiem un momentiem šī sociālā tīkla pastāvēšanas vēsturē. Izlasē, ko pārpublicējuši tādi mediji kā Wired,_ USAToday _un CNET, iekļauts arī ASV dzīvojošā latvieša Jāņa Krūma ierakstu. Krūma uzņemtais attēls ar Hudzonas upē avārijas nosēšanās laikā iekritušo aviolaineri un cilvēku glābšanas operāciju jau iepriekš nodēvēts par vienu no nozīmīgākajiem Twitter jebkad publicētajiem attēliem.

Krūms atradās uz prāmja, kas kursē Hudzonas upē starp Manhetenu un Ņūdžersiju un kas pirmais ieradās notikuma vietā, un pirmais tīmeklī nopublicēja attēlu no katastrofas vietas. Fotogrāfijai šobrīd ir vairāk nekā miljons skatījumu.Arī pats Krūms pamanījis, ka viņa 2009. gada ieraksts iekļauts Twitter 10 gadu jubilejas video, un uztver to kā pagodinājumu.

Tāpat kā zīmīgs moments, protams, izcelts pats pirmais ieraksts - 2006. gada 20. marta tvīts, kurā Twitter līdzdibinātājs Džeks Dorsejs paziņo, ka izveidojis savu Twitter kontu.

10 gadu tvītu piemiņas albumā iekļauts arī pirmais tvīts no kosmosa, kā arī tvīts, kura autors norādīja uz neparastu parādību - armijas helikoptera lidināšanos naktī virs Abotabadas pilsētas Pakistānā (nakts, kad ASV specvienības nogalināja Osamu bin Ladenu).



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko