Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laikraksta Diena draugu kinoseansa skatītāji vērtē filmu Turpinājums

Otrdien, 27. martā, kinoteātrī Kino Citadele laikraksta Diena lasītājiem un draugiem tika demonstrēta Ivara Selecka filma Turpinājums.

Pieci Latvijas bērni no dažādiem Latvijas novadiem sāk iet pirmajā klasē. Kārlim ir stipras ģimenes saknes Latvijas laukos, Gļeba vecvecāki Latvijā iebraukuši tikai padomju gados, Zanes ģimene ir pirmās paaudzes pilsētnieki, Anastasijas ģimene no pilsētas pārcēlusies uz laukiem, bet Anetes mamma dzīvo Anglijā.

Filma Turpinājums ir pirmā daļa no ieplānota ilgtermiņa kino vērojuma par pieciem Latvijā dzimušiem bērniem. Filmu cikla mērķis ir atgriezties pie pirmās filmas varoņiem ik pēc septiņiem gadiem un dokumentēt viņu dzīves gājumu līdzi laikam.Vairāk par filmu uzzini kinoteātra mājaslapā. Filma kinoteātros visā Latvijā tiek demonstrēta no 20. marta.

Ar kinokritiķes Ditas Rietumas vērtējumu par filmu var iepazīties šeit, savukārt Ilzes Auzānes interviju ar filmas režisoru Ivaru Selecki var lasīt šeit.

Laikraksta Diena draugu kinoseansa apmeklētāji par filmu:

Filma uzskatāmi parāda bērnu dažādos dzīves gājumus, kas viennozīmīgi ir humora pilni un interesanti apskatei, tomēr paralēli minētajam skumjas raisīja atspoguļotā izglītības sistēmas darbība, kas joprojām veicina skolēnu segredāciju atbilstoši sekmju līmenim. Paldies par filmu!
Raivo Vilcāns

Ļoti jauka filma. Labprāt redzētu turpinājumu.
Antra Vilcāne

Stāsts par "mazajiem" cilvēkiem, bet cik daudz emociju izraisīja manī! Vairāk gan skumju, nevaru izskaidrot kāpēc. Cik dažāda bērnība, pasaules uztvere. Interesanti pasekot līdzi. Paldies Ivaram Seleckim!
Jānis Švinka

Filma aizkustināja līdz sirds dziļumiem. Šī mazā, vēl mazā, paaudze ir mūsu nākotne. Cik dažādi mēs esam un tieši tajā ir mūsu spēks. Gaidu turpinājumu!
Marina Švinka

Bērnība nemaz nav tik bezrūpīga. Labi, ka mani skolas gadi bija pirms pusgadsimta un jau aiz muguras.
Ieva Klimaševska

Izcila filma par reālo dzīvi! Ļoti interesanti Seleckim izdevies parādīt mūsdienu bērnus. Mans lielākās simpātijas ir "meža meitai" Anastasija un praktiskajam Kārlim, jutu līdzi Anetei, kurai jādzied vienai pašai bez māmiņas. Vai tā ir režisora izvēle, ka filmā bērni parādīti vientuļi? Komunikācija tikai skolā, mācības mājās pašiem, bet kur bērnu bariņi, rotaļas pagalmos?
Māra Ruva

Jauka filma par ikdienu.
Armands Vilimans

Ļoti jauka un sirsnīga filma, Tiem, kam skolas gadi sen jau sveši, tas liek atcerēties savu skolas gaitu sākumu un secināt, cik ļoti viss mainījies vai palicis tāds pats. Patika, ka bērni tik dažādi – katrs ar saviem talantiem un niķiem.
Amanda Vilimane

Absolūts 2018. gada Lielais Kristaps. Fantastiski. Seleckis patiesi ģeniāls. Ir nepieciešams turpinājums. Filmas varoņi to ir pelnījuši. Turpinājuma komanda nedrīkst izklīst.
Ilma Rugāja

Raudāju, raudāju. Par dzīvi laukos, par aizbraukušajiem vecākiem. Bet priecājos par lauku bērniem. Un skaista mums tā Latvija!
Daina Ozoliņa

Laba filma – bija interesanti! Paldies!
Diāna Elnione

Ļoti sirsnīga filma, kas apliecina, ka mums ir nākotne.
Inese Upeniece

Sirsnīga un mīļa filma. No sirds novēlu, lai režisoram Ivara Seleckim izdodas pēc dažiem gadiem radīt turpinājumu.
Ināra Mackova

Skaisti. Apbrīnojami lauku bērni. Pamācoši – ko ieliekam, to saņemsim.
Sigute Sudmale

Liels paldies Ivaram Seleckim par šo optimisma pilno filmu! Kā svaigs ūdens malks šodienas saspringtajā laikā. Lai visiem bērniem veicas turpmāk! 
Baiba Zariņa

Ļoti labestīga filma! Interesanti būtu noskatīties pēc gadiem!
Lidija Spruča

Ļoti sirsnīga un skaista filma. Parāda tik daudz, gan par bērniem, gan ģimenēm.
Linda Avotiņa

Ļoti sirsnīga, īsta, nesamākslota. Tikpat dažāda kā jau visa Latvijas sabiedrība, jauki, ka tik gaiša un pozitīva, ar ticību nākotnei.
Baiba Avotiņa

Fantastiska filma. Lielisks laikmeta un bērnības pasaules attēlojums. Un atkal rodas jautājums – vai viegli būt jaunam?
Antra Rozena

Forši bija paskatīties uz pasauli bērnu acīm, redzēt un sajust viņu patiesās un nesamākslotās emocijas.
Inita Kaminska

Ļoti vērtīga filma!  Viela pārdomām, vai tiešām jāslēdz lauku skolas ar mazām klasēm?  Turpinājums ir cerīgs!
Iveta Zinta Ivansone

Ivara Selecka darbs ir brīnišķigs! Man tas bija īpaši tuvs un saprotams, jo esmu bērnu ārste. 
Ieva Reinholde

Filma ir jauka un patiešām rada interesi par turpinājumu. Izvēlētie filmas varoņi, viņu dažādība, gan sociālā gan nacionālā daudzveidība, apliecina, ka tam ir iestrādāts labs potenciāls.
Edgars Bērziņš


Dienas draugu kinoseansi notiek vienu reizi mēnesī kinoteātrī Kino Citadele, pulcējot laikraksta lasītājus un draugus, lai baudītu jaunāko kino. Vairāk par Dienas Drauga karti un tās iespējām var lasīt Dienas draugu kino mājaslapā.

Top komentāri

Maira Freiborne
M
Paldies! Liels,emocionāls baudījums par filmu,režisora I.Selecka talantu,un bērniem,viņu tuviniekiem, skolotājiem un cilvēcību. Veselību režisoram un gaidīsim turpinājumu !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko