Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kristīne Prauliņa iedziedājusi jaunu Raimonda Paula dziesmu, kas veltīta Latvijai

Raimonds Pauls sadarbībā ar dziesmu vārdu autoru Guntaru Raču ir radījis 15 jaunas dziesmas, kuras uzticējis ieskaņot Latvijas Radio bigbendam un lielu atzinību ieguvušajai, latviešu jaunās paaudzes džeza mūzikas dziedātājai Kristīnei Prauliņai.

Albums, kuram dots nosaukums Kontrasti nāks klajā šī gada 7. maijā un tajā būs pavisam jaunas dziesmas, kurām aranžējumus veidojis Viktors Ritovs, Latvijas radio 1. studijā ierakstījis un miksējis Gustavs Erenpreiss. Albumu māsterējis Martins Ankelius studijā Cutting Room, Stokholmā, Zviedrijā. Dziesma Kamēr Latvija būs ir jau otrā publicētā dziesma no gaidāmā albuma.

"Šis ir mūsu veltījums Latvijai. Zemei, valstij un arī tautai, kura te dzīvo, un kura šo vietu sauc par savām mājām. Kamēr Latvija būs mūsu sirdīs, tā pastāvēs, lai kurā debess pusē mēs arī kādreiz neatrastos," skaidro dziesmas vārdu autors Guntars Račs.

"Kristīne ir ļoti izaugusi kā dziedātāja. Man šķiet, ka dziesmas un ieraksts ir izdevies, bet strādāt ar Latvijas Radio bigbendu ir bauda. Tam ir ļoti augsts profesionālais līmenis. Arī meitenes no Radio trio, kuras piedalījās albuma ierakstā, ir ļoti atzīstamā līmenī. Domāju, ka šis ir labi padarīts darbs," atzīst komponists Raimonds Pauls.

Šādā pašā autoru un izpildītāju tandēmā, tikai Latvijas Radio bigbenda vietā muzicējot Normunda Šnē vadītajai Sinfonietta Rīga stīgu grupai, 2014. gadā tika ierakstīts arī Kristīnes debijas albums Melns ar baltu, kurš vēl joprojām ir klausītāju augsti novērtēts un tika nominēts Mūzikas ierakstu Gada balvai kategorijā Labākais džeza mūzikas albums

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko