Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Izsludina vēl vienu papildkoncertu ar Vestardu Šimku, Katrīnu Neiburgu un ELVI/DUNIAN

No 15. novembra tirdzniecībā būs pieejamas biļetes uz vēl vienu papildkoncertu ar pianistu Vestardu Šimku un elektroniskās mūzikas duetu ELVI/DUNIAN. Sekojot jau izpārdotam koncertam 9. decembrī un teju izpārdotam otrajam koncertam 10. decembrī, trešais Samsung Smart Sessions koncerts k/t Splendid Palace notiks 11. decembrī. 

Gaidāmie koncerti ir nebijis notikums ne vien Latvijas mūzikas dzīvē, bet arī pašu mākslinieku līdzšinējā karjerā. Skatītājus Samsung Smart Sessions koncertos sagaida virtuoza Vestarda Šimkus klavierspēle un pasaulslavenu komponistu darbi mijiedarbībā ar elektroniskās mūzikas dzīvo izpildījumu. Kā atzīst duets ELVI/DUNIAN, klausītājus gaida patiešām ekskluzīvs priekšnesums, jo mūziķi saspēlē ar pianistu uz skatuves pildīs vesela orķestra funkcijas. 

Arī mākslinieces Katrīnas Neiburgas uzdevums nav vienkāršs – viņas veidotās vizualizācijas papildinās notiekošo uz skatuves, mēģinot reālajā laikā sekot līdzi mūzikas izraisīto sajūtu maiņām, Gatavojoties koncertuzvedumam, Katrīna Neiburga ir iedziļinājusies koncerta programmā un katram skaņdarbam sagatavojusi īpašu video pavadījumu, kurā mēģinājusi notvert mūzikas izraisītās sajūtas.

Pianists Vestards Šimkus spēlē aptuveni 50 koncertu gadā. „Šogad šis skaitlis ir 44, no kuriem tikai 8 bijuši Latvijā, pārējie – Eiropā,” viņš atzīst. Vairāki nozīmīgi koncerti un projekti šogad notiek Vācijā – bijušas gan svarīgas uzstāšanās kopā ar Vācijas orķestriem, gan dalība pasaules lielākās mūzikas izdevniecības Schott projektā Petrushka, pirmatskaņojot 12 pasaules komponistu jaundarbus klavierēm, tostarp arī Vestarda paša radīto Melno čarlstonu, kas skanēs arī Samsung Smart Sessions koncertos. Gatavojoties šiem īpašajiem koncertiem gada nogalē, pianists ir pacilātā noskaņojumā: „Uzstājoties mājās, vienmēr ir īpašas sajūtas, taču šoreiz tas būs divtik aizraujoši. Mēģinājumi ir ārkārtīgi interesanti, un mēs turpinām darbu. Par līdz šim jau radīto ir milzīgs prieks.” Lai mazliet izjustu koncertos gaidāmo atmosfēru, piedāvājam ieskatīties koncerta mēģinājuma aizkulisēs, noskatoties pievienoto video: http://ej.uz/956o

Biļetes uz pirmo Samsung Smart Sessions koncertu 9. decembrī jau ir izpārdotas. Vēl ir pieejamas biļetes uz koncertiem 10. un 11. decembrī, taču organizatori aicina pasteigties, jo vietu skaits k/t Splendid Palace ir ierobežots. Biļetes var iegādāties visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. To cenas ir 19, 24 un 29 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko