Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Galvaspilsētas iedzīvotājus un viesus nedēļas garumā priecēs Rīgas Restorānu nedēļa

Jau sesto reizi Latvijā, no 13. līdz 19. oktobrim, galvaspilsētas gardēžus un viesus priecēs Rīgas restorānu nedēļa, kuras laikā par pievilcīgām cenām labākie 37 galvaspilsētas restorāni piedāvās rudenīgas maltītes, portālu Diena.lv informēja Rīgas Tūrisma Attīstības Departamenta pārstāvji.

Gatavojoties Rīgas restorānu nedēļai, pilsētas iedzīvotājus četras dienas priecēja Restorānu nedēļas busiņš – mobilais restorāns. Rīdziniekiem un pilsētas viesiem šajā laikā tika izdalītas vairāk nekā 4000 talantīgāko šefpavāru pagatavotas uzkodas. Restorānu nedēļas busiņš guva plašu iedzīvotāju atsaucību un lielākie pilsētas gardēži bija gatavi stāvēt garā rindā, lai baudītu tādus gardumus kā Baltijas reņģi alus mīklā, ķirbju velutē zupu, dūmotu lasi, meža sēņu eklērus un daudz citus šefpavāru meistardarbus.

"Rīgas Restorānu nedēļa norisinās kopš pērnā gada un ik reizi gan restorānu skaits, gan cilvēku aktivitāte pieaug. pavasara Restorānu nedēļas laikā tika pasniegta 3591 īpašā piedāvājuma maltīte, tādēļ paredzam, ka arī šoreiz tiks uzstādīti jauni rekordi. Prieks, ka pasākums kļuvis par svētkiem pilsētas iedzīvotājiem, tās laikā labākie Rīgas restorāni kļūst pieejamāki un plašākam cilvēku lokam ir iespēja iepazīt restorānu kultūru un mūsu talantīgo šefpavāru kulinārās variācijas sezonāliem ēdieniem," stāsta Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes locekle Vita Jermoloviča.

Rīgas restorānu nedēļā tiks piedāvātas trīs ēdienu maltītes - uzkoda, pamatēdiens un deserts, ko ikviens gardēdis varēs nobaudīt par īpaši draudzīgām cenām – 15 un 20 eiro. Šefpavāru piedāvātās maltītes būs katra šefpavāra radošā lidojuma rezultāts, kam iedvesma gūta latviešu nacionālajai virtuvei raksturīgajās sezonālajās dabas veltēs.

Šefpavāri savus viesus lutinās ar tādiem meistardarbiem kā jaunās bietes ābolu marinādē ar kazas sieru, butes filejas uzpūtenis ar topinambūru, baraviku-muskatķirbju krēmzupa, sviesta bute ar aroniju putām, brieža gaļas cepetis meža ogu mērcē, smiltsērkšķu svaigsiera uzpūtenis, kārtām svilinātā aroniju kūka un citiem rudenīgiem gardumiem.

"Restorānu nedēļa ir laiks, kad koncentrējamies uz latvisko virtuvi un iepazīstinām iedzīvotājus ar šefpavāru risinājumiem no latviešiem labi pazīstamiem produktiem. Jau zināms, ka veselīga uztura pamats ir vietējā pārtika un rudens ražu, kas audzēta Latvijā, mūsu organisms uzņem labāk. Tas ir iemesls, kādēļ Rīgas restorānu nedēļās izvēlamies Latvijas augu un dzīvnieku valsts produktus, kas satur vērtīgas uzturvielas un vitamīnus, palīdz pārvarēt rudens nogurumu un sagatavot organismu ziemas periodam," stāsta Latvijas Pavāru kluba valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko