Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Dīvainā mode: Arvien vairāk cilvēku mirušos mājdzīvniekus pārvērš dimantos

Pasaulē arvien vairāk cilvēku kļūst par īpatnējas modes tendences sekotājiem, izvēloties savus mājdzīvniekus pārvērst dimantos. Proti, arvien vairāk amerikāņu un citu valstu iedzīvotāji savu mūžībā aizgājušo mājdzīvnieku pelnus nodod ražotājiem, kuri spēj no tiem pagatavot mākslīgos dārgakmeņus, vēsta izdevums The Wall Street Journal.

„Tas ir mazliet ekscentriski – visi tā nerīkotos,“ atzīst Natālija Pilona no ASV, kura nolēmusi pērn mūžībā aizgājušo kaķi pārvērst dārgakmeņos. Mākslīgi tapušos akmeņus viņa juvelierim vēlāk lūgusi iestiprināt gredzenā, kuru valkā arī ikdienā. „Tas ir veids, kā es varu pieminēt savu kaķi, tas ir veids, kā varu viņu paturēt vienmēr sev līdzās,“ atzīst N.Pilona.

Ideja par pelnu pārvēršanu mākslīgajos dimantos radusies pirms desmit gadiem. Mūsdienās arvien populārāka kļūst tendence, kad cilvēki izvēlas mākslīgajos dārgakmeņos pārvērst savus mirušos mājdzīvniekus.

Kā norāda izdevums, mākslīgo dārgakmeņu izgatavošana izmaksā sākot no 250 ASV dolāriem, taču dārgakmeņu radīšana no bojāgājušajiem dzīvniekiem maksājot daudz dārgāk – sākot no 1400 ASV dolāriem.

Viens no mākslīgo dārgakmeņu izgatavotājiem uzņēmums LifeGem informē, ka pēdējo desmit gadu laikā ir saražojis vairāk kā 1000 dzīvnieku dimantu. Lielākoties dārgakmeņi radīti no suņu, kaķu, taču dažkārt arī no putnu, trušu un zirgu atliekām. LifeGem vadītājs Dīns Vandenbīsens apgalvo, ka katrs no radītajiem dimantiem ir atšķirīgs. Tas patīkot mājdzīvnieku īpašniekiem, kuri uzskata, ka akmens ir unikāls veids, kā saglabāt atmiņas par zaudēto četrkājaino draugu.

Mākslīgo dimantu ražošanā pāris dienu laikā tiek īstenots process, kas zemes dzīlēs norit ilgā laika posmā. Proti, kad no pelniem tiek atdalīts ogleklis, no tā tiek izgatavots grafīts. Tad grafīts kopā ar kristālu tiek ievietots metāla kastē vai cilindrā, kas vairāku dienu garumā tiek pakļauts augstai temperatūrai un spiedienam, skaidro The Wall Street Journal. Šādi pāris dienu laikā top dimants, kuru vēlāk var griezt un pulēt. Cits uzņēmumi, piemēram, Pet Gems, izmanto lētāku metodi, dzīvnieku pelnus izmantojot dimanta atdarinātāju ražošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko