Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Dāvanas, kuras vēl varat paspēt pagatavot pašu rokām

Vēl viss nav nokavēts! Ir dāvanas, kuras vēl varat paspēt pagatavot pašu rokām. Iedvesmai pastāstu par dažām aktualitātēm (bet plašākus stāstus no manas puses – tikai darbnīcās/lekcijās).

Rotas. Šogad rotu modē stabilu vietu saglabājušas mežģīnes. Piemēram, tamborētu apļveida mežģīni (kādas vecmammām uz galda stāv) var 5 minūtēs pārvērst skaistā kaklarotā (vienkārši pārlokot uz pusēm un piešujot lentīti/ķēdīti).

Auskaru jomā – topa augšgalā ir putnu spalvas. Raibas, vienkrāsainas, īsas un pavisam garas.. pāvu un vistu – ka tik spalvas.
Par jaunumu (jo tas Latvijā ir, bet pagaidām diezgan maz) var saukt rotaslietas no rāvējslēdzējiem – rozes, spirāles, līkloči un citu formu fantāzijas augļi.

Telpu dekori. Svece tējas krūzē, fotogrāfija pašu rokām apdarinātā rāmītī, caurspīdīga egļu bumba ar Ziemassvētku “ainiņu” (šādas bumbas par santīmiem meklējiet veikalā “Zīmulis un Ota”).. glezniņas uz glāžu paliktņiem un stikla svečturi, kuri izdaiļoti ar mežģīnēm. Aktuālie toņi – koši balts, krēmkrāsas, vintage gaiši zils, zeltīts. Droši der iedvesmoties no aizgājušo laiku tendencēm.

Jautrībai. Pašu rokām gatavota domino spēle, cirks no žurnālu izgriezumiem, zīmētas sejas maskas, pirkstiņlellītes – krīzes laikā mājas ballītes ar spēlēm un tomātmaizēm/ zaptsmaizēm atkal nākušas modē.

Vēderam. Jaunākā tendence ir burkā salikt gardas receptes sastāvdaļas (kūka, cepumi, maizeszupa u.t.t.) un kopā ar glītu noformējumu pievienot pamācību. Joprojām – pašdarinātas konfektes (sliņķi var vienkārši izkausēt dažādas mīļākās šokolādes, izveidojot savējo) un vasarā sakonservētie gardumi (gan salāti, tomāti želejā, gan ievārījumi un kompoti). Svarīgākais – iesaiņojums, jo dāvana tāpat noderēs.

Raksts tapis sadarbībā ar sapnotava.wordpress.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko