Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Adrians Kukuvass ar neredzīgajiem mūziķiem iestudē mūziklu Mazais Princis

____Adrians Kukuvass, sabiedriskās organizācijas Es redzu un jaunatnes starptautisko programmu aģentūras programmas Jaunatne Darbībā uzrunāts, sācis gatavot mūzikla Mazais Princis uzvedumu sadarbībā ar neredzīgiem mūziķiem. Tā pirmizrāde gaidāma maija sākumā Jūrmalā, starptautiskās sesijas ietvaros, kas veltīta neredzīgo integrācijas sabiedrībā jautājumu risināšanai. Šis solās būt „ ļoti humāns un ļoti skaists projekts”, norāda mūziķis.

Ideja par mūziklu mūziķim radās, kad A. Kukuvass strādāja Jūrmalas 1.vidusskolā un vadīja skolas ansambli, kurā tika izvēlēta žetonvakara tēma - Mazais Princis. Autors atceras, ka „viņi ne īpaši nopietni izturējās pret šo tēmu, bet, tā kā man tā bija ļoti tuva jau vairākus gadus, aizgāju uz bibliotēku, paņēmu grāmatiņu, jo man tās nebija mājās, un izlasīju to.” Pāris stundu laikā tapa apmēram deviņas dziesmas, bet mazliet vēlāk – arī pārējās. „Tās dziesmas pašas atnāca pie manis ar visiem vārdiem,“ atklāja A.Kukuvass.

Turpinājums likās pašsaprotams, jo „tā kā viss gāja labi, mēs ar kolēģi Jāni Valteru uztaisījām visus aranžējumus un pieaicinājām katram tēlam kādu no republikā pazīstamajiem solistiem. Lapsa bija Olga Rajecka, Roze bija Antra Ozola, dzērāja partiju iedziedāja bijušais grupas Līvi dalībnieks Aivars Brīze, Andris Freidenfelds bija karalis, piedalījās arī Imants Vanzovičš, Niks Matvējevs un citi.”

Lauma Kazaka, projekta muzikālā vadītāja, ir priecīga strādāt ar Mazā Prinča atjaunoto iestudējumu. Viņa atklāj, ka uzvedumā neredzīgos bērnus un jauniešus pavadīs profesionālu mūziķu grupa, kā arī koris. Solistu lomās savukārt tiks piesaistīti Latvijā pazīstami un iemīļoti dziedātāji.

A.Kukuvass uzsver, ka šajā projektā svarīga ir sadarbība starp redzīgajiem un neredzīgajiem, lai tikai astoņu nedēļu laikā varētu sagatavoties pirmajam uzvedumam. „Kukuvass bija apmierināts, arī klausoties mūsu balsis. (..) Tas vien, ka mēs mācamies pēc dzirdes, atstāj par mums labu iespaidu. Diezgan ātri apgūstam,” atklāja viena no neredzīgajām mūziķēm Anna Dubovska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko