Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

PeR Eirovīzijai priekšnesumu gatavo kopā ar zviedru horeogrāfi

Grupas PeR dalībnieki, kas maijā pārstāvēs Latviju 58.starpautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, priekšnesumu gatavo kopā ar zviedru horeogrāfi Adriennu Objornu.

Zviedru horeogrāfe šodien ieradusies Rīgā, lai turpinātu spodrināt grupas PeR priekšnesumu dziesmai Here we go. Horeogrāfe ir darbojusies Stokholmas Baleta akadēmijā kā mācībspēks un pierādījusi sevi kā izcila profesionāle arī citās valstīs, informēja Eirovīzijas projekta mediju koordinatore Maija Tālberga.

PeR solists Ralfs Eilands atklāja, ka pirmo reizi ar horeogrāfi tikušies pirms nedēļas. "Mums patīk, ka mūsu dziesmas izpildījums netiek mainīts, tas saglabā to brīvību un festivāla sajūtu, kas bija Latvijas nacionālajā atlasē. Horeogrāfei ir dažas lieliskas idejas, kā uzlabot un paspilgtināt dažus elementus. Mums tas patīk, un domājam, ka patiks arī skatītājiem," pauda Eilands.

Savukārt rīt Rīgā ieradīsies un trīs dienas Latvijā pavadīs filmēšanas grupa no Zviedrijas, lai gatavotu Latvijas vizītkarti Eirovīzijas starptautiskajam konkursam Malmē. Eirovīzijas projekta vadītāja Zita Kaminska informēja, ka līdz šim Eirovīzijas vēsturē bieži nav noticis tas, ka konkursa dalībnieki tiek filmēti to dabiskajā vidē.

PeR dalībniekiem tiek gatavota īpaši atraktīva Latvijas vizītkarte. Visu trīs dienu grafiks jau ir saplānots pa minūtēm, un šajā laikā grupas puiši gan brauks ar kartingiem, gan driftēs ar auto, gan apmeklēs Rīgas zoodārzu un Aviācijas muzeju, kā arī apskatīs Vecpilsētu no Pēterbaznīcas torņa augstumiem un lidostā Rīga centīsies paspēt uz privāto lidmašīnu. Filmēts tiks gan Aizputē, gan Rīgā, gan arī skolas vidē.

Jau ziņots, ka šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskais fināls notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Starptautiskā konkursa pusfināli paredzēti 14.maijā un 16.maijā, bet fināls - 18.maijā. 58.Eirovīzijas dziesmu konkursā kopumā piedalīsies 39 valstis.

Latvija starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalīsies otrajā pusfinālā kopā ar izpildītājiem no Azerbaidžānas, Maltas, Islandes, Sanmarīno, Maķedonijas, Somijas, Bulgārijas, Izraēlas, Norvēģijas, Albānijas, Ungārijas, Šveices, Gruzijas, Grieķijas, Armēnijas un Rumānijas. Savukārt pirmajā pusfinālā piedalīsies Dānija, Horvātija, Ukraina, Nīderlande, Austrija, Slovēnija, Igaunija, Krievija, Lietuva, Serbija, Īrija, Baltkrievija, Kipra, Melnkalne, Beļģija un Moldova.

No tā dēvētājām lielā piecinieka valstīm pirmajā pusfinālā uzstāsies Lielbritānija, Itālija un konkursa rīkotāju valsts Zviedrija, bet otrajā pusfinālā piedalīsies Francija, Vācija un Spānija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko