Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

60 % Latvijas sieviešu apmeklē ginekologu privātklīnikās

-Konfidencialitāti;
Tikai 37,8 % sieviešu Latvijā izvēlas valsts apmaksātu ginekologu, pārējās – dodas uz privātklīnikām un par savu vizīti gatavas maksāt 15 līdz 60 latu, liecina portālu www.sieviesuklubs.lv un www.maminuklubs.lv veiktā aptauja.

Tiesa gan – pēc pēdējā ginekologa apmeklējuma privātklīnikā daļa sieviešu nolēmušas uz krīzes gadiem atteikties no komforta un turpmāk doties pie valsts apmaksāta ārsta. „Agrāk apmeklēju privāto ārstu, bet finansiālu apsvērumu dēļ šobrīd eju pie valsts ārsta,“ atklāj kāda no aptaujātajām sievietēm. 

Latvijas sievietes ar ārstu – ginekologu profesionalitāti ir ļoti apmierinātas. 58,9 % atklāj ka ar ārstu profesionalitāti ir pilnībā apmierināti, bet 34,4 % - drīzāk apmierināti, nekā neapmierināti. Arī ar ginekologa darba organizāciju un viņa darbu kopumā aptaujātās sievietes ir apmierinātas.

Ko sievietes sava ārsta darbā un veidotajā attiecību kvalitātē vērtē visaugstāk?

- Iespēju saņemt visu informāciju un ārsta iejūtību;

- Profesionalitāti, saskarsmi un uzticamību;

- iespēju sazināties ar ārstu jebkurā laikā un saņemt padomu, palīdzību;

- Sirsnīgumu un spēju izrunāties par visām tēmām, iejūtīgumu un iedziļināšanos pacientā;

- Iespēju saņemt konsultāciju pa telefonu;

- Iespēju uzdot pat vismuļķīgāko jautājumu, zinot, ka par to netikšu izsmieta;

- Visaugstāk vērtēju peronisko attieksmi un rūpīgu iedziļināšanos problēmās.

- Izpratne; darba gaitas izklāstīšana, t.i., par katru darbību izstāsta, ko dara, kas tas ir, kādas izjūtas būs; savstarpēja saprašanās

- Apmierina iepriekšējā pieredze gan profilaktisko pārbaužu veikšanas laikā, gan ārstēšanā. Ir iespēja uzdot jautājumus un izvēlēties piemērotos risinājumus. Nepieciešamīgas gadījumā biju operatīvi un profesionāli nosūtīta ārstēšanai atbilstošās ārstniecības iestādēs.

- Vērtēju visaugstāk,to,ka savai ginekoloģei varu uzticēties, varu izrunāties par visu,kas mani uztrauc. Varu uzticēties savai ārstei.

- To, ka daktere man vienmēr ir pieejama. Savam ginekologam varu gan zvanīt ārpus darba laika, gan arī sazināties ar e-pasta starpniecību. Sevišķi nozīmīgi tas bija grūtniecības periodā.

- Sava ārsta darbā visaugstāk vērtēju prasmi atbildēt uz dažādiem jautājumiem, kas interesē mani un arī to, ka dodoties pie viņas, uz apmeklējumu, vienmēr jūtos droši, labi un pacilāti.

- Gaidot mazuli pie sava ginekaloga stājos arī uzskaitē, un varu teikt, ka man ļoti paveicās, ka atradu sev tādu dakteri, kura neliedza savu padomu arī ar ginekoloģiju nesaistītos jautājumos, kad man radās veselības problēmas. Bija sazvanāma vai e-pastā pieejama arī ārpus darba laika, kad man bija nepieciešama konsultācija, vai lai ātrāk uzzinātu analīžu rezultātus un, ka gaidāmajam mazulim viss kārtībā. To, ka sākoties dzemdībām mana daktere interesējās, vai man viss kārtībā un kā man klājas. Visaugstāk savā dakterītē vērtēju profesionalitāti, iejūtību un ieinetesētību par saviem pacientiem! 

- To ka nenosodīja nekad, kad biju stāvoklī vecuma dēļ. Vienmēr attiecās pret mani ļoti labi un ļoti profesionāli!

www.maminuklubs.lv un www.sieviesuklubs.lv veiktajā aptaujā piedalījās 519 sievietes, starp kurām 51,8 % - rīdzinieces, pārējās – no citām Latvijas lielākajām pilsētām. Aptaujāto sieviešu vidū 53,5 % ir viena bērna māmiņas, 17,4 % - divu bērnu, 4,3 % - trīs bērnu, 1,3 % - četru bērnu māmiņas. 6,9 % aptaujāto bērnu šobrīd vēl nav. 63,5 % sieviešu, kas piedalījās aptaujā, ir ar augstāko izglītību, 14,7 % - vidējo profesionālo, 15,4 % - vidējo, 4,7 % - pamatizglītību, 1 % - arodizglītību, 0,7 % - nepabeigtu pamatizglītību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko