Strauji tuvojoties raidījuma otrās sezonas noslēgumam, kļuvuši zināmi divi finālisti, kuri saņēmuši augstāko žūrijas vērtējumu – 15 karotītes. Mūsdienu Latvijas garšas finālā iekļuvusi Mālpils muižas šefpavāre Aija Gabrāne un Mārcienas muižas šefpavārs Aivis Kauliņš. Abiem pievienosies vēl trešais finālists, kura vārds pagaidām tiek turēts slepenībā.
Visi trīs garšu meistari nokļūs pavisam jaunos apstākļos – viņi satiksies virtuvē, kurā līdz šim nekad nav strādājuši, viņi būs vieni bez savas komandas, un visiem 30 minūšu laikā no iepriekš nezināmiem produktiem būs jāpagatavo mūsdienīgi latvisks ēdiens. Pavāriem būs arī jāpiedalās aklajā degustācijā un jātiek galā ar citiem žūrijas uzliktiem pārbaudījumiem. Uzvarētājs iegūs ne tikai titulu Garšas meistars un iespēju savā restorānā lietot kvalitātes zīmi Mūsdienu Latvijas garša, bet arī iespēju baudīt meistarklasi pie viena no labākajiem Portugāles pavāriem.
„Pirms lielā fināla žūrijas locekļiem priekšā vēl ir ļoti smags uzdevums, jo viņiem ir jāizlemj, kurš no ekspedīcijas pavāriem – Terēze, Reinis vai Sandra, kļūs par trešo finālistu. Žūrija iepriekš viņus visus ir novērtējusi ar 14 karotītēm. Visi trīs pavāri, manuprāt, ir pelnījuši būt finālā, tādēļ būs interesanti pavērot, kā žūrija tiks galā ar atbildīgo uzdevumu,” atzina Mūsdienu Latvijas garšas ekspedīcijas vadītājs Ints Teterovskis.