Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Novados

Uz Latvijas - Baltkrievijas robežas tiek izbūvēti pirmie pastāvīgā žoga kilometri

Otrdien, 30. augustā, valdība izskatīja Iekšlietu ministrijas sagatavoto Informatīvo ziņojumu Par valsts ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūves gaitu. Norit aktīvs darbs uz Latvijas–Baltkrievijas robežas – šobrīd ir atmežota teritorija 57 km garumā un tiek izbūvēti pirmie pastāvīgā žoga kilometri, informē Iekšlietu ministrija.

Uz reģionālā autoceļa Valka–Rūjiena atjaunos segumu no Kārķiem līdz Naukšēniem

Valkas un Valmieras novadā atjaunos segumu uz reģionālā autoceļa Valka–Rūjiena (P22) posmā no Kārķiem līdz Naukšēniem (28,33–42,47. km). Būvdarbus sāks 29. augustā, satiksmi posmā organizēs ar ceļazīmēm. Maksimālā braukšanas ātrumu ierobežojums visā posmā būs līdz 70 km/h, darbu vietā – līdz 50 km/h. Pieaugot būvdarbu apjomam, ieviesīs reversās kustības posmus, un maršrutā Valka–Rūjiena būs jāplāno ilgāks laiks ceļā, vēsta Latvijas valsts ceļi.

Apstiprināts Valmieras novada jaunais ģerbonis

24. augusta sēdē Valmieras novada pašvaldības domes deputāti apstiprināja Valmieras novada ģerboņa projektu, nododot to tālākai virzīšanai uz reģistrāciju Latvijas Republikas Kultūras ministrijā. Valmieras novada ģerbonī redzams zelta laukā zaļš ozols uz pakalna un simbolisks ūdens motīvs, informē pašvaldība.

Pašvaldību infrastruktūras energoefektivitātes paaugstināšanai apstiprināts 61 projekts

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izvērtējusi 93 pašvaldību iesniegtos projektus atklātajā Eiropas Savienības (ES) fondu projektu atlasē pašvaldību infrastruktūras energoefektivitātes paaugstināšanai un apstiprinājusi 61 ieceri - no tām 48 projektos paredzēta ēku, bet 13 - ūdenssaimniecības tehnoloģisko procesu energoefektivitātes paaugstināšana, aģentūru LETA informēja CFLA pārstāvji.