Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sprindžuks pieprasa Rēzeknes domei paskaidrojumus par tālāko rīcību finanšu situācijas stabilizēšanai

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) nosūtījis pieprasījumu Rēzeknes domei sniegt paskaidrojumus par finanšu situāciju Rēzeknes pilsētas pašvaldībā un tālāko rīcību, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas funkciju pārraudzīt pašvaldību darbības likumību, ministrs Māris Sprindžuks vēlas gūt pārliecību, ka Rēzeknes domes deputāti pilda tiem noteiktās funkcijas un aktīvi strādā pie risinājuma finanšu situācijas stabilizēšanai, skaidro ministrijā.

Lai vispusīgi izvērtētu situāciju un lai gūtu objektīvu pārliecību par pašvaldības finanšu budžeta izpildes procesa organizāciju un vadību atbilstību tiesību aktiem, ministrija līdz 21.augustam domei lūdz sniegt skaidrojumu, kā tiek nodrošināta patiesas un pilnīgas informācijas pieejamība pašvaldības domes deputātiem, kā arī skaidrot opozīcijas deputātu iesniegumā minēto par pašvaldības mantas nelietderīgu izšķērdēšanu un sniegt objektīvu informāciju saistībā ar SIA "Rēzeknes Siltumtīkli" spēju nodrošināt siltumapgādes pakalpojumu jaunajā apkures sezonā sakarā ar pašvaldības struktūrvienību parādiem.

Ministrs lūdz arī skaidrot apstākļus, kas bija pamatā 3,9 miljonu eiro deficītam pašvaldības budžetā 2023.gadam - vai tika izvērtēti riski un vai veikta analīze sabalansēta budžeta nodrošināšanai.

Pašvaldībai ir jāsniedz informācija arī par to, kā tiek izvērtēta jaunu projektu ieviešana atbilstoši budžetam, tostarp, projektu ieviešanas riski. Tāpat domei ir jāskaidro, vai šobrīd paredzētie pasākumi ir pietiekami un vai pašvaldība būs spējīga nodrošināt savu pastāvīgo funkciju izpildi bez pašvaldības finanšu stabilizācijas veikšanas. Tāpat pašvaldībai jāskaidro, vai, paredzot rīcības pasākumus, ir izvērtētas visas pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas, to nepieciešamība un finanšu ietekme uz pašvaldības budžetu.

Kā ziņots iepriekš, ministrija ir saņēmusi Rēzeknes pilsētas domes opozīcijas deputātu 27.jūlija iesniegumu, kurā norādīts, ka pašvaldības budžetā ir izveidojies deficīts, kas apdraud pašvaldības funkciju izpildi. 

Tajā norādīts, ka pašvaldības pašreizējā priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča ("Kopā Latvijai") rīcība rada aizdomas, ka pašvaldības manta tiek nelietderīgi izšķērdēta, deputātiem nav pieejama patiesa un pilnīga informācija par šiem procesiem, iespējams, ir apzināti slēpta kopējā pašvaldības finanšu situācija. 

Pastāv bažas, ka sakarā ar pašvaldības struktūrvienību parādiem jaunajā apkures sezonā uzņēmums "Rēzeknes Siltumtīkli" nespēs nodrošināt siltumapgādes pakalpojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas