Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Receptes

Plūmju laiks dārzā un cepeškrāsnī

Svaigā veidā plūmes nav manu augļu topa galvgalī – pat saldākās, sulīgākās, «treknākās» varu apēst labi ja vienu vai divas. Tomēr plūmes man patīk, un parasti, tuvojoties rudenim, tās tādā vai citādā ceļā manā virtuvē nokļūst vismaz vairāki kilogrami. Atliek vien izdomāt, ko no tām pagatavot. Grāmatās raksta, ka plūmes gastronomiskajā pielietojumā līdzinās ķiršiem un persikiem, nektarīniem un aprikozēm – kur lieto vienus, tur var droši lietot otrus. Es pati vairāk sliecos uz plūmes – āboli versiju.

Kā radās alus © DIENA

Gribi vai negribi, vasara tuvojas izskaņai un arī alus sezona – noslēgumam. Ar šo rakstu noslēdzu šīs vasaras ieskatu pasaules alus stilos un vēsturē, kas iesniedzas vēl pirms mūsu ēras un teju visos kontinentos.