Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijā

Zukuls: Muitas pārvaldē trūkst 17% darbinieku

Muitas pārvaldē trūkst 17% darbinieku, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls.

Čudars: AST šajā pusgadā varētu pārcelt KEM pārziņā

Elektroenerģijas pārvades sistēmas operatoru AS Augstsprieguma tīkls šajā pusgadā varētu no Finanšu ministrijas (FM) pārcelt Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) pārziņā, teica klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (JV).

Trimdas latvieša pārdomas mūža briedumā

Kad Krievija (PSRS paveidā) okupēja Latviju, tās mērķis – pēc oriģinālās izlaupīšanas – bija to krieviskot un iekļaut Krievijā cik ātri iespējams. Krievu valoda īsā laikā izspieda latviešu valodu no visām oficiālām funkcijām. Man viena paziņa Rīgā deviņdesmitajos gados stāstīja, ka darbā pēc krievu ienākšanas viņai bija teikts – tu mēneša laikā iemācīsies sarunāties krieviski vai paliksi bez darba.

Pašvaldībām nepieciešama skaidrība ilgtermiņā © DIENA

Par pašvaldību finanšu situāciju, potenciālajiem riskiem un sadarbības aspektiem ar valdību Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēža vietnieku, Valkas novada domes priekšsēdētāju Ventu Armandu Kraukli.

Pārdomas pēc diskusijas par vēstures nozīmi izglītībā

Sākot pārdomas par vēsturnieku tikšanos ar Valsts prezidentu (13.01.23) ienāca prātā gadījums, ko dzirdēju kādā lekcijā YouTube. Ievērojams austriešu fotogrāfs, iznākdams ārā no modernās mākslas izstādes, pēkšņi esot ieraudzījis cilvēku, no kura rokām pilējis sarkans šķidrums. Būdams pārliecināts, ka tās ir asinis, fotogrāfs uztraukumā sācis fotografēt notiekošo.

Latvenergo: Spekulatīvais spiediens uz gāzes cenām ir beidzies

Gāzes cenu griestu ieviešana Eiropas Savienībā, pabeigtais gāzes cauruļvads starp Poliju un Norvēģiju, kā arī vairāki pabeigtie sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināļi nozīmē, ka spekulatīvais spiediens uz gāzes cenām ir beidzies, intervijā stāstīja AS Latvenergo valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste.