Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Latvijā

Meņģelsone: Būtiski radīt daudzveidīgas un drošas medikamentu piegādes ķēdes

Būtiski ir radīt daudzveidīgas un drošas medikamentu piegādes ķēdes un ilgtermiņā ļoti svarīga ir kritiski svarīgo zāļu ražošanas pārvietošana Eiropas Savienībā (ES) gan attiecībā uz izejvielām, gan aktīvajām farmaceitiskajām sastāvdaļām un gatavo produkciju, tādējādi mazinot riskus zāļu deficīta apstākļos, tiekoties ar Eiropas Komisijas (EK) komisāri veselības un pārtikas drošuma jautājumos Stellu Kirjakidu, sacīja Latvijas veselības ministre Līga Meņģelsone.

Britu finanšu eksperts: Sankcijas pret Krieviju strādā

Sankcijas pret Krieviju strādā, taču nevaram uz rezultātiem cerēt ļoti drīz, jo sankciju process paredz lēnu, bet pastāvīgu agresora situācijas pasliktināšanos, sacīja Lielbritānijas aizsardzības un drošības domnīcas RUSI Finanšu noziegumu un drošības centra direktors Toms Kītings.

Jebkurā valstī veselība ir prioritāte numur viens © DIENA

Par iespējamiem scenārijiem izejai no mūžīgā līdzekļu trūkuma veselības aprūpes sistēmai un nule pieņemtā veselības budžeta graujošajām sekām Agneses Margēvičas saruna ar Rīgas Stradiņa universitātes profesoru, kādreizējo NVD direktoru Māri Taubi.

Neatstāt mirstošos vientulībā © DIENA

Par nepieciešamību nodrošināt hospisa pakalpojumus un to, vai valsts to gatava finansēt, Guntars Gūte sarunājas ar nodibinājuma Hospiss LV valdes locekli Ilzi Zosuli.

Bagatskis: Par mums un to, kas šobrīd svarīgs

Jautājumus un viedokļu vētru raisījis fakts, ka trim no kopskaitā 232 Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) atlētiem par februāra mēnesi apturēta valsts finansēta ikmēneša pabalsta izmaksa (vienlaikus saglabājot iespēju saņemt visu nepieciešamo LOV atbalstu un finansējumu, lai nodrošinātu sportistu gatavošanos startiem valsts izlasē), jo viņi piedalījušies komercsacensībās ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

Pašvaldību skolu tīkla sakārtošana. Kas patiesībā notiek?

Pašvaldību skolu tīkla sakārtošana Latvijas politikā ir kļuvusi par ļoti karstu jautājumu. Publiskajā telpā par “skolu jautājumu” klīst ne mazums interpretāciju, no kurām daudzas tikai attāli iezīmē patieso situāciju. Tomēr lietas būtība ir pavisam vienkārša. Ar vienu noteikumu - ja redzam un paturam prātā mērķi, uz kuru dodamies, nevis atkal un atkal meklējam patvērumu ierastajos rīcības modeļos, kas ļauj palikt komforta zonā, bet, diemžēl, nesniedz gaidītos rezultātus.

Kazāks: Latvijai ir ļoti liels risks iestrēgt vidējo ieņēmumu slazdā

Latvijai ir ļoti liels risks iestrēgt vidējo ieņēmumu slazdā, jo ekonomikas pieauguma temps nav pietiekami straujš, lai pārskatāmā nākotnē būtu iespējams sasniegt Eiropas Savienības (ES) vidējo līmeni, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Nesteigties ar kategoriskiem spriedumiem © DIENA

Latvijas Elektroenerģētiķu un Energobūvnieku asociācijas izpilddirektors Gunārs Valdmanis intervijā Rūtai Kesnerei (LETA) uzsver, ka Latvijai nevajadzētu būt par reģiona bezbiļetnieku.

E-cigaretes. Par vai pret?

Elektronisko cigarešu lietošana daļai sabiedrības ir kļuvusi par tikpat būtisku ikdienas ieradumu kā rīta kafija vai e-pasta pārbaudīšana. SKDS aptauja liecina, ka Latvijā trešdaļa no cilvēkiem, kuri lieto nikotīna produktus, izvēlas tieši e-cigaretes, un tās ir iemantojušas popularitāti arī jauniešu vidū. Sabiedrības un arī veselības speciālistu viedoklis jautājumā par to, vai šī ir labāka alternatīva tradicionālajām cigaretēm un vai tām vajadzētu būt pieejamām, dalās.

Bizness no valsts vairs neko īpaši negaida © DIENA

Par farmācijas nozares attīstības potenciālu, valsts nepietiekamo uzmanību nozares stratēģiskajai nozīmei, kā arī tiesvedību ar valsti Guntars Gūte sarunājas ar farmācijas uzņēmuma Grindeks līdzīpašnieku, padomes priekšsēdētāju Kirovu Lipmanu.