Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Īpašums

Balsts: īres cenu pieaugums var apturēt sērijveida dzīvokļu cenu kritumu

Salīdzinot ar oktobri, arī novembrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena ir samazinājusies vēl par 2,8%, sasniedzot 1495 EUR/m2. Toties īres cenas pēdējo divu mēnešu laikā ārpus Rīgas centra pieaugušas vēl par 5%. Par divistabu dzīvokļa īri mikrorajonā šobrīd jāmaksā Ls 310 – 410 mēnesī.

Ciematiem liels potenciāls

Ciematu biznesam Latvijas tirgū ir nākotne, lai gan pagaidām tas nav īsti novērtēts, - Dienas taujāts par privātmāju tirgus perspektīvām mūsu valstī, kur tradicionāla vērtība ir savs kaktiņš, savs stūrītis zemes, rezumē Nekustamo īpašumu projektu attīstītāju asociācijas valdes loceklis Ilvars Metnieks. Šī mājokļu tirgus segmenta attīstību patlaban traucējot "sliktais iespaids, ko radīja pirmie nemākulīgie mēģinājumi ar mājām starp kartupeļu vagām, un tagad arī atbildīgiem attīstītājiem vajadzīgs laiks, lai atgūtu pircēju uzticību", uzsver eksperts.

Zaļi būvēt nozīmē domāt plašāk

Ja baidāties no publicitātes, nogaidiet ar zaļas ēkas būvniecību — ekskursanti pusotra gada laikā teju katru dienu mūs jau nomocījuši, jokojot brīdina Pasaules Dabas fonda (WWF) Nīderlandes nodaļas attīstības projektu vadītājs Jans van den Brēmers. Viņa stāsts par WWF Nīderlandes biroja ēkas — patlaban Eiropā spilgtākā ilgtspējīgas būves parauga — tapšanu ceturtdien bija viens no saistošākajiem zaļās būvniecības seminārā Rīgā.

Turki izgriež pogas vietējiem celtniekiem

Viens no ambiciozākajiem nekustamā īpašuma projektiem Latvijā — Soleville —, iespējams, tiks īstenots sadarbībā ar Turcijas celtniecības kompāniju Borova Yapi Endustri AS, kura atzīta par labāko starptautiskā konkursā. Konkursā piedalījās arī viena Latvijas firma.

Sākta dzīvokļu un komercplatību tirdzniecība jaunā projektā Park Side Rīgā

Sākta dzīvokļu un komercplatību tirdzniecība jaunā projektā Park Side Rīgā, Rūpniecības ielā 34a. Tā gaitā bijušās rūpnīcas Druva noliktavas ēkas plašums papildināts ar funkcionālu plānojumu un mūsdienīgu dizainu, izveidojot lielus dzīvokļus. Saglabātas agrākās metāla konstrukcijas, kas kalpo kā inovatīvs dizaina risinājums un piešķir telpām postmodernisma gaisotni. Projekta nodošana ekspluatācijā paredzēta 2008.gada pavasarī. Projekta attīstītājs ir New View Estates Latvia, pārbūves projekta autori — arhitektu birojs Arhis.

ĀM ēka nodota ekspluatācijā

Jauno Ārlietu ministrijas (ĀM) ēku pirmdien nodeva ekspluatācijā, bet tās svinīgā atklāšana plānota 17.novembrī, kad notiks ārlietu ministra Māra Riekstiņa rīkotā pieņemšana par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 89.gadadienai, vēsta BNS. Pārcelšanās uz jaunajām telpām iecerēta nākamo nedēļu laikā. Ēkas restaurācija izmaksājusi aptuveni deviņus miljonus latu.