Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Finanses

Tūrisma eksperti: airBaltic var zaudēt savu ietekmi © DIENA(9)

Patlaban airBaltic liels konkurents ir Igaunijas nacionālā lidsabiedrība Air Estonia, tāpēc airBaltic jāpārvērtē sava stratēģija, lai nezaudētu ietekmi, biznesa portāla Nozare.lv rīkotajā diskusijā par tūrisma attīstību Latvijā atzina nozares pārstāvji.

VID 60 nodokļu kontrolētājus cer atrast līdz augustam © DIENA(1)

Valsts ieņēmumu dienests (VID) cer līdz augustam atrast piemērotākos pretendentus vairāk nekā 60 vakantajām ierēdņu amata vietām Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvaldē, uz kurām iepriekš bija pieteikušies 400 pretendenti, informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Lauksaimniekus tiešmaksājumu piedāvājums neapmierina; turpinās cīņu(1)

Latvijas lauksaimnieku organizācijas pauž vilšanos par Eiropas Parlamenta (EP) nesenāko priekšlikumu ES tiešmaksājumiem, iesakot noteikt 65% no vidējā ES līmeņa. Lai arī kopumā piedāvājums ir nedaudz uzlabojies un tas liecina, ka gan Zemkopības ministrijas, gan lauksaimnieku lobija pārstāvju darbs ir ticis novērtēts, lauksaimnieki negatavojas padoties un turpinās pārliecināt kolēģus visā Eiropā par iepriekš pausto prasību – vismaz 80% no vidējā ES līmeņa.

FKTK un VP aicina atsaukties finanšu piramīdas shēmas MMM-2011 cietušos(2)

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) un Valsts policija aicina cilvēkus, kuri zaudējuši naudas līdzekļus MMM-2011 finanšu piramīdas shēmā, Atbildīgās iestādes, pamatojoties uz saņemto informāciju, izskatīs iespēju saukt pie atbildības vainīgās personas, portālu Diena.lv informēja FKTK pārstāve Agnese Līcīte.

No 1.jūlija dabasgāzes tarifi pieaugs par 3%-5%(10)

Saistībā ar valūtu attiecību izmaiņām, kā arī mazuta cenu pieaugumu no 1.jūlija mājsaimniecībām, kas dabasgāzi izmanto plītīs, dabasgāzes tarifs, ierēķinot visus nodokļus, pieaugs par 3%, savukārt mājsaimniecībām apkurei tarifs pieaugs par 5%, liecina AS Latvijas Gāze (LG) publicētie aprēķini. Šādi tarifi būs spēkā līdz gada beigām.

Latvijas iedzīvotāji uz eiro monētām labprāt redzētu Brīvības pieminekli un Sprīdīti(41)

Pēc eiro ieviešanas Latvijā iedzīvotāji uz eiro monētām vislabprātāk vēlētos redzēt tādus pazīstamus simbolus kā Brīvības piemineklis, Sprīdītis un Vecrīgas torņu siluets, atklāj sabiedrisko attiecību aģentūras Hill+Knowlton Strategies veiktais pētījums. Tāpat vairāk nekā divas trešdaļas aptaujāto uzskata, ka Latvijai būtu jāveido individuāls dizains katra nomināla eiro monētai.

Palink vēršas tiesā pret bijušo administratori

Iki un Cento veikalu operators SIA Palink šodien iesniedzis tiesā prasību pret bijušo maksātnespējas administratori Gundegu Rozmisu par nodarītajiem zaudējumiem, kuru kopējā summa ir 295 966 lati.