Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Prigožins: Vagner pārtrauc virzību uz Maskavu

Algotņu grupējums Vagner pārtrauc virzīties uz Maskavu, sestdienas vakarā paziņoja grupējuma vadītājs Jevgeņijs Prigožins.

"Tagad pienācis brīdis, kad var tikt izlietas asinis. Tāpēc, saprotot visu atbildību par to, ka vienai no pusēm tiks izlietas krievu asinis, mēs pagriežam atpakaļ savas kolonnas un atbilstoši plānam atgriežamies lauka nometnēm," Prigožina teikto citē viņa preses dienests.

Progožins apstiprināja, ka šāda vienošanās panākta sarunās, kurās starpnieks bijis Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko.

Neilgi pirms tam par šādu vienošanos ziņoja Baltkrievijas preses dienests, norādot, ka pēc sestdienas rītā telefonsarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu panāktās vienošanās Lukašenko visas dienas garumā bijušas sarunas ar Prigožinu.

Sarunās Prigožins pieņēmis Lukašenko priekšlikumu "apturēt kompānijas "Vagner" bruņoto personu vuržišanos Krievijas teritorijā un tālākajiem soļiem spriedzes mazināšanā",  teikts Baltkrievijas prezidenta preses dienesta paziņojumā, kurā sīkāka informācija par "tālākajiem soļiem" nav sniegta.

Prigožins piektdienas vakarā paziņoja, ka "Vagner" algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā un dodas uz Maskavu nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību, kuru viņš apsūdz korupcijā un atbalsta nesniegšanā Ukrainā karojošajiem vagneriešiem.

Vagnerieši pārņēma savā kontrolē Rostovu pie Donas un ceļā uz Maskavu grupējuma kolonnas sasniedza Voroņežas un Ļipeckas apgabalus, savukārt Maskavā tika veikti pasākumi pilsētas aizsardzībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē