Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nausēda: Nepieciešams rast risinājumus Ukrainas labības transportēšanai caur Baltijas jūras ostām

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda uzskata, ka ar Eiropas Komisijas (EK) atbalstu ir nepieciešams rast risinājumus, kas ļautu izmantot Baltijas jūras ostas Ukrainas labības eksportam.
"Mūsu pienākums ir palīdzēt Ukrainai eksportēt graudus caur Baltijas jūras ostām. Ar EK atbalstu mums jāatrod administratīvi, finansiāli un infrastruktūras risinājumi, lai izmantotu Baltijas jūras ostu un pārvadātāju iespējas," viņš teica preses konferencē piektdien Viļņā pēc tikšanās ar EK priekšsēdētājas izpildvietnieku un tirdzniecības komisāru Valdi Dombrovski (JV).
 
Intervijā aģentūrai BNS Dombrovskis sacīja, ka EK meklē iespējas, kā samazināt Ukrainas labības pārvadāšanas izmaksas, risinot procesuālās vai infrastruktūras problēmas. Pēc viņa teiktā, subsīdijas graudu transportēšanai caur Klaipēdas un citām Eiropas ostām Briselē netiek izskatītas.
 
"Drīzāk mēs skatāmies, ko var darīt, lai samazinātu transporta izmaksas, mērķtiecīgi veicot administratīvus vai infrastruktūras uzlabojumus," norādīja EK priekšsēdētājas izpildvietnieks.
 
Pēc viņa teiktā, EK atbalsta Lietuvas priekšlikumu pārcelt muitas formalitātes, fitosanitārās pārbaudes un citas procedūras no Ukrainas un Polijas robežas uz ES ostām, piemēram, Klaipēdu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē