Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Londona: Krievija pieļauj Ukrainas spēku ieiešanu Krimā

Krievija sāk veidot aizsardzības robežas pie Perekopa zemesšauruma, tādējādi gatavojoties scenārijam, ka Ukrainas spēki mēģinās ieiet okupētajā Krimas pussalā, liecina Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas jaunākais ziņojums par stāvokli Ukrainas frontē.

Tviterī publicētajā apskatā pausts, ka intensīvas kaujas turpinās Ukrainas dienvidu sektoros, tomēr pēdējo nedēļu laikā krievu spēki turpina nostiprināt aizsardzības robežas frontes aizmugurē, jo īpaši Krimas nomalē, piemēram, aizsardzības līnijas tiekot nostiprinātas deviņu kilometru garumā 3,5 kilometrus uz ziemeļiem no Armjanskas, kur šaura zemes josla savieno Krimu ar Hersonas apgabalu.

Britu izlūku vērtējumā tas apliecina, ka Krievijas pavēlniecība pieļauj, ka ukraiņi spēj tieši uzbrukt Krimai, kuras kontrolēšana joprojām ir politiska prioritāte.

Kādā no iepriekšējiem apskatiem Lielbritānijas Aizsardzības ministrija informēja, ka Krievija pēc Kahovkas dambja sagraušanas Hersonas apgabalā pārsviež daļu savu spēku, kas bija izvietoti pie Dņepras, uz Zaporižju un Bahmutu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē