Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Interpols: Noziedzīgie grupējumi apdraud Covid-19 vakcinācijas kampaņas

Interpols trešdien brīdināja par draudiem, ko gaidāmajām Covid-19 vakcinācijas kampaņām var radīt organizētās noziedzības grupējumi, tostarp ar viltotām vakcīnām un krājumu zādzībām.

Drīzumā sāksies trīs jauno Covid-19 vakcīnu izplatīšana, un daudzi cilvēki vēlas iespējami drīz iegūt aizsardzību pret koronavīrusu, vienlaikus kļūstot par mērķi noziedznieku tīkojumiem.

"Valdībām gatavojoties izplatīt vakcīnas, noziedzīgie grupējumi plāno iefiltrēties vai izjaukt piegāžu ķēdes," brīdināja Lionā, Francijā, bāzētās globālās policijas organizācijas vadītājs Jirgens Štoks.

"Noziedzīgie tīkli arī vērsīsies pret sabiedrības locekļiem, kas dzīvo, aizdomas nepazīdami, ar viltus tīmekļa vietnēm un viltus medikamentiem, kas var radīt nopietnus draudus veselībai un pat dzīvībai," uzsvēra Štoks.

Interpols jau jūlijā brīdināja par draudiem, ka var parādīties viltoti Covid-19 testu komplekti un citi medicīnas produkti.

Interpola kiberdrošības vienība pēdējā laikā veikusi izmeklēšanu par aptuveni 3000 tīmekļa aptieku, kas tirgo nelegālos medikamentus un citas medicīnas preces. 1700 no tām izmantojušas pikšķerēšanas metodes, cenšoties panākt, ka cilvēki nodod savus privātos datus, kā arī citu ļaunatūru.

"Ir svarīgi būt modriem, būt skeptiskiem un būt drošiem, jo piedāvājumi, kas šķiet pārāk labi, lai tādi būtu īstenībā, parasti tādi nav," norādīja Interpols.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē