Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Hodžess: Ukrainas pilnīga deokupācija tiks pabeigta līdz vasarai

Neraugoties uz Ukrainas armijas pretuzbrukuma tempu palēnināšanos, Ukrainas aizstāvji pakāpeniski atbrīvo Krievijas sagrābtās teritorijas, raidsabiedrības "Amerikas Balss" ēterā sacīja bijušais ASV spēku komandieris Eiropā ģenerālis Bens Hodžess, prognozējot, ka pilnīga Ukrainas deokupācija tiks pabeigta līdz vasarai.

"Ukraina atjaunos suverenitāti pār visu savu teritoriju, protams, ieskaitot Krimu. Es uzskatu, ka tas notiks līdz nākamā gada vasarai. Bet vēl pirms tam līdz šā gada beigām Ukrainas Bruņotie spēki atsviedīs Krievijas armiju līdz līnijai, pie kuras tā atradās februārī, bet pēc tam sāks izskatīt nepieciešamos soļus, lai sagatavotos Krimas atbrīvošanai," sacīja Hodžess.

Ziemas mēnešos Ukrainas armija būs labvēlīgākā situācijā nekā Krievijas karaspēks, jo kaujas turpināsies dzimtajā zemē ar Ukrainas iedzīvotāju atbalstu aizmugurē. Turklāt ukraiņiem par labu nāks Rietumu partneru augstā motivācija un palīdzība, skaidroja ģenerālis.

"Tajā pat laikā Krievijas apgādes sistēma ir novārgusi, tagad viņi sūta cilvēks, kas nav nedz gatavi, nedz apmācīti un nav disciplinēti. Tas viņiem papildus sagādās lielas grūtības," uzskata Hodžess.

Lai ātrāk īstenotu okupēto teritoriju atbrīvošanu, Ukrainai no sabiedrotajiem nepieciešami tanki. Saistībā ar to piegādi piesauktie riski ir pārspīlējumi, un tiem jāatvirzās otrajā plānā, sacīja ģenerālis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē