Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

CIP direktors: Nākamais pusgads būs kritisks Ukrainas kara iznākuma noteikšanā

ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Bils Bērnss prognozē, ka nākamie seši mēneši būs kritiski Ukrainas kara iznākuma noteikšanā.

"Es domāju, ka tā būs atslēga - jo mūsu novērtējums neliecina, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins būtu nopietns par sarunām - atslēga būs kaujas laukā nākamos sešos mēnešos," runā Džordžtaunas Universitātē ceturtdien sacīja Bērnss.

Viņš norādīja, ka Putina augstprātība ir jāiedragā, skaidri parādot, ka "viņš ne tikai nespēs tālāk virzīties uz priekšu Ukrainā, bet ar katru mēnesi viņam pastāv arvien lielāks risks zaudēt līdz šim nelikumīgi sagrābto teritoriju".

Putins cer, ka laiks strādās viņa labā. Viņš uzskata, ka spēs novājināt Ukrainu, kamēr Eiropu un ASV pārņems politiskais nogurums un tās novērsīs uzmanību, sacīja Bērnss.

Bērnss atklāja, ka novembrī Krievijas Ārējā izlūkošanas dienesta priekšniekam Sergejam Nariškinam norādījis, ka Krievijas aprēķini ir dziļi kļūdaini - tāpat, kā Krievijas lēmums 24.februārī iebrukt Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē