Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ASV Tirdzniecības sekretāra vietnieks: ASV sankcijas pret Krieviju devušas ievērojamu ietekmi kaujas laukā

ASV sankcijas pret Krieviju devušas ievērojamu ietekmi kaujas laukā, uzsvēra ASV Tirdzniecības sekretāra vietnieks globālo tirgu jautājumos, ģenerāldirektors ārzemju tirdzniecības dienesta globālo tirgu nodaļā Aruns Venkatamarans.

Viņš atzīmēja, ka izdevies vājināt Krievijas militārās spējas. Tāpat ir novērsts pusvadītāju eksports, kas būtu ļāvis Krievijai gūt panākumus kaujas laukā. Pēc Venkatamarana paustā, veikti arī tādi pasākumi, kas vājinājuši Krievijas ekonomiku.

"Esam centušies to paveikt, lai tiešā veidā nekaitētu Krievijas iedzīvotājiem, jo konflikts nav saistīts ar Krievijas tautu, bet gan ar Krievijas valdību, militārajiem spēkiem un nelikumīgo agresiju, ko Krievija īsteno Ukrainā. Sankcijas un eksporta kontrole ir iedarbīga, bet tam ir vajadzīgs laiks," uzsvēra ASV amatpersona.

Taujāts, vai ASV varētu apsvērt jaunu sankciju piemērošanu Krievijai un Baltkrievijai, Venkatamarans klāstīja, ka liela uzmanība tiek pievērsta sankciju un eksporta kontroles pasākumu efektivitātei. ASV sadarbojas ar partneriem, lai saprastu, kā šie sankciju un eksportu kontroles pasākumu darbojas partneru tirgos, lai valstis varētu doties vienā virzienā un reaģētu uz jebkādām pamanītām problēmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē