Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV ģenerālprokurors: Nav pierādījumu par ievērojamu krāpšanos prezidenta vēlēšanās

ASV ģenerālprokurors Bils Bārs otrdien noraidīja republikāņu apgalvojumus par ievērojamu krāpšanos ASV prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarējis Džo Baidens, sakaujot pašreizējo prezidentu Donaldu Trampu.

''Līdz šim mēs neesam redzējuši krāpšanos tādā mērogā, ka tā varētu mainīt vēlēšanu iznākumu," intervijā ziņu aģentūrai Associated Press (AP) sacīja Bārs.

Bāra izteikumi apstiprināja Iekšzemes drošības ministrijas, ASV izlūkdienestu un neatkarīgu vēlēšanu novērotāju slēdzienus, ka šīgada prezidenta vēlēšanas bijušas "visdrošākās Amerikas vēsturē".

Tramps turpina apgalvot, ka krāpnieciska vēlēšanu prakse un sistēmas tādos štatos kā Mičigana, Pensilvānija un Džordžija nolaupījušas viņam uzvaru.

Bārs noraidīja apgalvojumus par jebkādu "sistēmisku" krāpšanos, kas būtu mainījusi vēlēšanu iznākumu. Viņš sacīja, ka jebkāda problēma, par kuru ir pierādījumi, ietekmētu nenozīmīgu skaitu balsu.

"Ir bijis viens apgalvojums, kas nozīmētu sistēmisku krāpšanos (..) ka mašīnas bijušas ieprogrammētas sagrozīt vēlēšanu rezultātus. Iekšzemes drošības ministrija un Tieslietu ministrija ir to izskatījušas, un mēs līdz šim neesam redzējuši neko, kas to pamatotu," teica Bārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē