Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vitenbergs atkārtoti aicinās koalīciju atbalstīt samazinātu PVN energoresursiem šajā apkures sezonā

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) atkārtoti aicinās koalīcijas partnerus atbalstīt samazinātu pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi elektroenerģijai, dabasgāzei, siltumenerģijai un kurināmajai koksnei, aģentūru LETA informēja ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Vineta Vilistere-Lāce.

Viņa atklāja, ka piedāvājums, ko koalīcijas sadarbības sanāksmē varētu izskatīt nākamajā pirmdienā, 17.janvārī, paredzētu esošā 21% vietā noteikt konkrētajiem energoresursiem PVN likmi 5% apmērā laikā no šī gada 1.janvāra līdz 30.aprīlim.

Tāpat mājsaimniecībām tarifu pieauguma mazināšanai Ekonomikas ministrija (EM) ir izstrādājusi kompensējošu priekšlikumu - apkures sezonas laikā, no 1.janvāra līdz 30.aprīlim, ieviest atbalsta mehānismu, izmantojot maksimāli pieļaujamās cenas griestu noteikšanas metodi centralizētai siltumapgādei un gāzes apkurei.

"Situācija ar šī brīža elektrības, gāzes un siltuma rēķiniem gan mājsaimniecībām, gan uzņēmējiem ir dramatiska. Ieviestie atbalsta mehānismi elektrības rēķiniem situāciju risina tikai daļēji. Patērētājus satrauc gala rēķins, kas šajā apkures sezonā ir nepieredzēti liels. Katra maksājuma kaut neliela samazināšana ir būtisks nosacījums iedzīvotāju maksātspējas saglabāšanai," uzsver ekonomikas ministrs.

Vilistere-Lāce norāda, ka EM sagatavotos priekšlikumus energoresursu izmaksu mazināšanai atbalsta arī Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) un Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA). Tikšanās laikā piektdien Vitenbergs, kopā ar LPS priekšsēdētāju Gintu Kaminski, LLPA izpilddirektoru Viktoru Valaini (ZZS) un labklājības ministru Gati Eglīti (JKP) pārrunāja jautājumus enerģētiskās nabadzības risku mazināšanai.

Tikšanās laikā LPS un LLPA izteica papildus priekšlikumus par īstermiņa aizdevumiem tām Latvijas pašvaldībām, kurām nepieciešami apgrozāmie līdzekļi siltumenerģijas ražošanai nepieciešamo resursu iegādei un norādīja uz nepieciešamību pilnveidot publiskos iepirkumus siltumenerģijas iegādei.

Tāpat tika izteikts aicinājums Labklājības ministrijai paplašināt mājokļa pabalstu, lai tam var kvalificēties lielāks iedzīvotāju skaits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē