Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Viņķele: Izsludinot ārkārtas situāciju nozarē, brīvākas rokas būs slimnīcu vadībai

Izsludinot ārkārtas situāciju veselības aprūpes nozarē, slimnīcu vadību rīcībā būs brīvāki instrumenti medicīnas personāla darba pārorganizācijai un pārkārtošanai, kā arī mandāts plānveida pakalpojumu un arī ambulatoro pakalpojumu ierobežošanai, ja tas nepieciešams, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma atklāja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Šodien gaidāmajā Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdē tā vērtēs situāciju pēc šodienas operatīvajiem datiem. "Nav pamata cerībai, ka šodien slimnīcās būs mazāk cilvēku kā vakar," skaidroja ministre, uzsverot, ka ar to jārēķinās vēl vismaz četras nedēļas.

Viņasprāt, visticamāk, komisija izsludinās ārkārtas situāciju nozarē, jo tā jau de facto slimnīcās ir. Viņa piebilda, ka šo komisiju nevada un tajā nepiedalās politiķi. Tās sastāvā ir praktiķi, nozares pārstāvji, slimnīcu vadītāji.

Viņa atgādināja iedzīvotājiem, ka pie šādas noslodzes ar Covid-19 pacientiem pakalpojumu pieejamība un spējas tos nodrošināt ir pie izsīkuma robežas.

Kā ziņots, ceturtdien notiks Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēde, kurā tostarp paredzēts spriest par nepieciešamību izsludināt ārkārtas situāciju veselības aprūpes jomā.

Šonedēļ Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē Veselības ministrijas (VM) Veselības aprūpes departamenta direktore Antra Valdmane sacīja, ka, ceturtdien lemjot par ierobežojumiem, "viss būs atkarīgs no slimnīcās ievietoto dinamikas".

VM Veselības aprūpes departamenta Ārstniecības kvalitātes nodaļas vadītāja Sanita Janka otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē sacīja, ka visa plānveida palīdzība slimnīcās tiks pārtraukta, kad Covid-19 pacientu gultu noslogojums būs lielāks par 90%, pieņemot, ka vairs nebūs iespējams palielināt šo skaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē