Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzņēmums: Restorānu biznesā lielākā problēma ir darbaspēka pieejamība

Restorānu biznesā Latvijā lielākā problēma patlaban ir darbaspēka pieejamība, kas kavē nozares uzņēmumu iespējas attīstīties, aģentūrai LETA atzina AS VVS Holding, kam pieder restorānu Vairāk saules īpašnieks Vēl vairāk saules, līdzīpašnieks Mārtiņš Kalniņš.

"Šobrīd lielākā problēma ir atrast labus darbiniekus. Kvalitatīvi un labi attīsties traucē nevis finansējuma pieejamība, bet darbaspēka pieejamība, kas ir mūsu lielākā problēma šobrīd," teica Kalniņš.

Viņš piebilda, ka darbaspēka pieejamība kā problēma pastāvējusi arī agrāk, bet pēdējos gados tā kļuvusi jūtamāka un šobrīd situācija ir līdzīga kā 2007.gadā, kad algas kāpa straujāk nekā valsts ekonomika.

Kalniņš teica, ka arī mazāk cilvēku apgūst profesiju. "Ja kādreiz kulinārijas skolu, kur māca pavārus un konditorus, katru gadu pabeidza trīs klases audzēkņu, no kuriem labākos bija iespējams ņemt praksē un piedāvāt viņiem darba vietas, tad šobrīd skola nespēj nokomplektēt pat vienu klasi," pārdomās dalījās Kalniņš.

Tajā pašā laikā konkurence restorānu biznesā Latvijā ir vērtējama kā veselīga, jo ir tādā līmenī, lai veicinātu attīstību, sacīja Kalniņš. "Visā pasaulē veras jauni restorāni un ir tādi, kas darbību pārtrauc. Tas neļauj gulēt uz vecajiem lauriem, bet liek domāt, kā attīstīties un pilnveidoties," sacīja Kalniņš.

Informācija Firmas.lv liecina, ka 2016.gadā SIA Vēl vairāk saules apgrozījums bija 4,629 miljoni eiro, bet uzņēmuma zaudējumi bija 371 000 eiro. SIA Vēl vairāk saules 2016.gadā nodarbināja 167 darbiniekus un nodokļos Latvijas valsts budžetā samaksāja 1,043 miljonus eiro.

"Vēl vairāk saules" ir reģistrēts 2002.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums pieder akciju sabiedrībai VVS Holding, liecina datubāzes Lursoft informācija.

Top komentāri

mja
m
Ja ir tik milzīgs uzņēmums, kur ir nepieciešams tik daudz speciālistu, var tak nodrošināt apmācību nākamajiem darbiniekiem. Nav tak tā, ka mācīšanās mūsdienās ir bez maksas.
Tirgus ekonomikā nav deficīta
T
ir nepietiekams algu līmenis
nu ko?
n
Vajag maksāt normālas algas, legālu darba samaksu un nomaksāt darbiniekiem sociālo nodokli, tad iespējams problēmas varētu nerasties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē