Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ušakovs: Nav tiesību spēlēties ar definīcijām - Krievija ir agresors

Patlaban nav tiesību manevrēt vai spēlēties ar definīcijām - Krievija ir agresors, savukārt Krima, Doņecka, Luhanska, Hersona, Zaporižja ir Ukraina, aģentūrai LETA uzsvēra Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, partijas "Saskaņa" domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Politiķis reaģējis uz kolēģa, Daugavpils mēra Andreja Elksniņa (S) izteikumiem gan saistībā ar notiekošo Ukrainā, gan pret partiju vērsto kritiku.

Intervijā "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc?" Elksniņš arī kritiski izteicies par "Saskaņas" darbu un nesekmīgo startu 14.Saeimas vēlēšanās, sakot, ka partija vēlēšanās neesot gribējusi uzvarēt un uzvedas kā "liels runcis blakus krējuma bļodai".

Ušakovs akcentēja, ka visiem partijā būtu jāpieņem, ka "visi esam kā noēdušies runči" - gan viņš pats, gan partijas līderis Jānis Urbanovičs, gan arī pats Elksniņš - visi pēc saraksta. "Tagad galīgi nav īstais laiks mērīties ar to, kuram no mums viduklis ir tievāks vai resnāks," pauda politiķis.

Elksniņa izteikumi saistībā ar karu Ukrainā un Krimas piederību pēdējās dienās izraisīja plašu rezonansi.

EP deputāts uzsvēra, ka patlaban dzīvojam vēsturisko pārmaiņu mērogu pašā epicentrā - gluži kā 1991.gadā, un tagad tiek apspriesti nevis kaut kādi taktiskie soļi, bet gan partijas un sabiedrības principiālā nostāja par turpmākiem gadu desmitiem.

"Mums ir jāpieņem lēmumi, nevis skatoties uz konjunktūru vai reitingiem, bet tikai un vienīgi pārliecības dēļ. Mūsu nostāja pēc 24.februāra ir nepārprotama - Krievija Ukrainā izvērš šausmīgu noziedzīgu karu, to pavada neskaitāmi kara noziegumi, civiliedzīvotāju, pārsvarā krievvalodīgo, slepkavības. Mums nav tiesību manevrēt vai spēlēties ar definīcijām. Krievija, neatkarīgi no mūsu iepriekšējās attieksmes, ir agresors! Krima, Doņecka, Luhanska, Hersona, Zaporižja - tā ir Ukraina," sacīja Ušakovs.

Politiķis norādīja, ka tie, kuri ir gatavi turēties pie šīs pozīcijas, lai partijas vēlētāji šeit netiktu pārvērsti par "piekto kolonnu", lai paliek "Saskaņā", kopīgiem spēkiem cenšoties glābt partiju, tās vērtības un aizstāvēt tās vērtību atbalstītājus.

"Ja kādu iemeslu dēļ šāda nostāja ir grūti pieņemama, tad vislabāk ir šķirties, nepārvēršot visu par komunālo virtuvi un šovu," mudināja Ušakovs.

Kā ziņots, ilggadēja Saeimas vēlēšanu līdere "Saskaņa" 14.Saeimas vēlēšanās nespēja pārvarēt 5% latiņu un neiekļuva parlamentā. Vēlēšanās slikti rādītāji uzrādīti tostarp pašvaldībās, kur pie stūres ir "Saskaņas" politiķi, arī Daugavpilī.

Tāpat vētīts, ka, ņemot vērā Elksniņa publiskos izteikumus, Valsts drošības dienests (VDD) ir uzaicinājis viņu ierasties uz paskaidrojuma sniegšanu, aģentūrai LETA apliecināja dienestā.

Patlaban VDD plašākus komentārus saistībā ar konkrēto gadījumu nesniegs, līdz ar to nav zināms kādas būs tālākās dienesta darbības.

VDD atgādināja, ka, neraugoties uz ilgstošu atrašanos Krievijas okupācijas spēku kontrolē, Krima joprojām ir uzskatāma par neatņemamu Ukrainas sastāvdaļu. Reaģējot uz Krievijas īstenoto Krimas okupāciju 2014. gadā, Eiropas Savienība par Ukrainas teritoriālās integritātes, suverenitātes un neatkarības graušanu pret Krieviju noteica sankcijas.

Jau ziņots, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstītības ministrija (VARAM), vērsusies VDD ar aicinājumu izvērtēt Elkniņa izteikumus par Krimas piederības Ukrainai neatzīšanu.

Elksniņš "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc" teicis, ka "Krima ir Krievijas Federācijas sastāvā".

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs apgalvojis, ka viņam ir saistošs Latvijas ārpolitikas kurss.

Otrdienas rītā notikušajā iknedēļas preses konferencē Daugavpils mērs komentējis savus intervijā portālam "Delfi" paustos izteikumus, ka Krima ir Krievijas sastāvā. "Kā jau teicu, tad faktiski šī teritorija atrodas Krievijas varā - tur darbojas Krievijas likumi un institūcijas," sacījis Elksniņš.

Daugavpils mērs norādījis, ka, vērtējot Krimas juridisko statusu no starptautisko tiesību viedokļa, ir spēkā vesela virkne ANO Ģenerālās asamblejas rezolūciju, kuras pieņemot, Latvijas valsts pozīciju apliecinājusi Ārlietu ministrija, uzsverot atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās, aicinot izbeigt Krimas okupāciju un pasludinot par spēkā neesošu 2014.gadā notikušo referendumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē