Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

SPKC pārstāvis: Dziesmu svētku pasākumi varētu notikt pie 20 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku mazāki pasākumi atbilstoši valdības iepriekš noteiktajiem kritērijiem varētu notikt pie divu nedēļu kumulatīvā rādītāja 20 saslimušie uz 100 000 iedzīvotāji, šādu nostāju intervijā Latvijas Televīzijas pauda Slimību profilakses un kontroles centra direktora vietnieks sabiedrības veselības un profilakses jautājumos Dzintars Mozgis.

Šāds rādītājs nozīmētu, ka risks būtu zems, taču, ņemot vērā pašreizējos rādītājus, līdz zema riska sasniegšanai vēl ir tālu, pauda SPKC vadības pārstāvis.

Attiecīgos svētku pasākumos maksimāli varētu piedalīties cilvēki, kuru skaits mērāms simtos, bet ne lielāks, skaidroja Mozgis, norādot, ka pārsvarā tiem būtu jānotiek ārā.

Tikmēr izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP) savukārt uzskata, ka svētkus reģionāli varētu sarīkot arī pie "vidēja riska", ne tikai zema, kādu nosauca Mozgis. Viņa vilka paralēles ar noteikumiem, kas pašlaik regulē klātienes mācības un pieļauj tās, ja saslimstība ir zem 200.

Mozgis akcentēja, ka ir jārēķinās ar maksimāliem ierobežojumiem, lai nenotiktu ilgstošāki kontakti, kas paaugstinātos, ja jaunieši atrodas blakus. Atbildot uz jautājumu par iepriekš ierasto braukšanu autobusos uz dažādām pasākumu norises vietām, Mozgis norādīja, ka pārbraukšana būtu iespējama tikai tad, ja ir īpaši zems risks un notiek jauniešu testēšana.

Kā ziņots, ja XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies brīvprātīgi Covid-19 epidemioloģiski drošajos novados un mazos kolektīvos, to norise šī gada vasaras otrajā pusē neapdraudēs nedz dalībniekus, nedz skatītājus, šādu nostāju pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pauda Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē